horoszkóp

Átverés volt Tom Cruise pszichiátriai előadása

2005.09.29. 17:02
Egy angol site úgy értesült, a köztudottan pszichiátria-ellenes szcientológus-filmsztár előadásokat hirdetett meg, amelyeken azt elemezgetné, miért felelős a pszichiátria a skizofréniáért és a szexuális zavarokért. Ügyvédje azonban cáfolja a hírt, sőt már perel is.

Hamisnak bizonyult az angol Pressox.co.uk website értesülése, ami szerint a színész előadássorozatot készül tartani a pszichiátriát illető kérdésekről. Az állítólagos közleményben, melyet Bertram Fields, a színész ügyvédje nevében tettek közzé az oldalon, egy előadássorozatra hívják fel a figyelmet, ahol a szcientológista színész olyan témákat feszeget, mint például az izgalmasan hangzó "Hogyan találta fel a pszichiátria a skizofréniát és mit tehet ez ügyben egy szcientológus?", és a rendkívül érdekesnek ígérkező "A szexuális irányultság zavarainak kezelése: előbb bevállaljuk, majd auditálunk" témakörök.

Brooke Shieldsnek is beszólt

Mint megírtuk, Cruise korábbi állásfoglalásaiban élesen támadta a pszichiátriát, melyet "áltudománynak" tart, és heves kritikával illette mások mellett kolléganőjét, Brooke Shieldset, aki szülése után bevallottan gyógyszereket szedett szülés utáni depressziójának kezelésére.

Cruise ügyvédje azonnal perel

Bertram Field, a színész ügyvédje szerint azonban a site értesüléséből egy szó sem igaz. "Elejétől végéig hazugság az egész, Tom semmiféle előadást nem kíván tartani semmiféle témában" - állítja a félelmetes hírű jogász, aki jó szokását megtartva máris perrel fenyegette meg az akció kitalálóit.

Véleményében megdöbbenésének is hangot ad Fields, aki nem is gondolta, hogy "bárki is egy pillanatig is elhiszi ezt a koholmányt". Az ügyvéd szerint ha a színész bármilyen témában előadást akarna tartani, akkor arról ő egész biztosan értesült volna, hiszen, ahogy a jogász fogalmazott "én árulnám rá a jegyeket".