A rajongók lerohanták a Kontroll ellenőreit

2007.04.01. 15:18
A Kontroll című film sztárjai kezelték a jegyeket és a bérleteket metró Deák téri kijáratánál vasárnap délelőtt. Bliccelni ugyanúgy lehetett, mint máskor, csak az autogramért kellett bemutatni az érvényes jegyeket és bérleteket. Szervezettnek azonban nem volt nevezhető az esemény.

A Kontroll sztárjai délelőtt tíz órától tizenkettő óráig osztottak autogramot érvényes jegyért, vagy bérletért cserébe. Az akcióra a M2-es metró Deák téri kijáratánál került sor. Megérkezésünkkor már rengeteg rajongó vette körül a színészeket, akiknek arra sem maradt ideje, hogy két összefüggő mondatot elmondjanak, mert mindig újabb és újabb kislányok, kisfiúk, anyukák és apukák fogták közre őket.

Már az A4-re nyomatott kép is divat

Volt, aki hozott magával DVD-t, fényképet, hogy arra írja rá az általa nagyra becsült színész a nevét. A legmeglepőbb mégis az a lány volt, aki otthonról hozott egy rossz minőségű, nyomtatott, fekete-fehér A4-es lapot, rajta a Kontroll szereplőgárdájável. Amikor odanyújtotta Csányi Sándornak, egy masszőrbérlettel is megtoldotta, hogy ezzel tegye magát feledhetetlenné a színész emlékezetében. Jól betanult szövegében a színész nem akasztotta meg, csak kellemeset mosolygott a történteken.

Zsófi, Rebeka és Enikő mindenkinél korábban keltek, mert a mesterhármasnak már féltizenegyre megvolt az összes színész aláírása. A kiskamaszok kedvence Csányi Sándor, aki maga is kiakadt az embertömeg láttán. "Nem gondoltam, hogy ennyien lesznek" - mondta, és már vette is a levegőt a következő mondathoz, de abban a pillanatban egy apuka kezébe nyomta kétév körüli gyerekét azért, hogy lefotózhassa, ahogy a karjában tartja. Csányi mindezek ellenére nem volt ideges, bár ideje se lett volt rá. Közben Zsófiék elindultak feltöltődni: "menjünk kajálni aztán visszajövünk." Többet nem találkoztunk velük.

Klikk!

"Hál isten sokan vannak"

Odaosontunk az egy pillanatra felszabaduló Pindroch Csaba mellé, hogy megtudakoljuk, miért nem egyenruhában léptek fel - ha már szereplésről van szó - és miért csak egy karszalag jelzi, hogy ők valójában most a BKV Zrt. alkalmazásában állnak. "Úgy volt, hogy a Kontroll jelmezeiben lépünk fel, de úgy látszik eltűntek a forgatási ruhák. Nekem jólesik az ilyen mértékű rajongás" - mondta a színész a vakuk, kamerák és gyerekes felnőttek társasága láttán.

"Nagyon komoly ellenőrzés folyik!" - tette hozzá Pindroch, majd egy idősebb hölgyet így köszöntött: "Magának nem kell jegy, anélkül is kap autogramot."

Mindenki szeretett mindenkit

Néhány stábtag az értetlen és kérdezni nem szégyellő átvonulókat is készségesen felvilágosította arról, hogy mi is folyik. Mi is elkaptunk néhány gyanútlan közlekedőt, de ők kevésbé voltak lelkesek, mert a kameráktól és a tömegtől alig lehetett feljönni a mozgólépcsőn. "Nem tudom, hogy mi folyik itt, de nem is érdekel" - közölte egyhangúan egy idős hölgy, aki barátnője társaságában próbált elmenekülni a szervezetlen tömegen keresztül.

Zsuzsanna kislányával viszont direkt azért vette erre az útját, hogy aláírathassa a Kontroll borítóját Badár Sándorral. "Mehettünk volna más felé is, de megérte ez a kis kitérő." Hogy mennyit hoz ez az akció a Budapesti Közlekedési Vállalatnak, azt még nem lehet tudni, de néhány rajongó szerint minden nap ilyen ellenőröknek kéne dolgoznia és akkor biztosan vennének jegyet még a bliccelők is.