Fegyveresek támadtak Csányi Sándorra Kenyában

2008.09.05. 11:30
Életveszélyes helyzetbe került Csányi Sándor, amikor Nairobiban gépfegyveres férfiak támadták meg az adományokkal érkező magyar csapatot. A színésztől és társaitól minden pénzüket elszedték.

Közel két hétig utazgatott Afrikában Csányi Sándor és Jaksity Kata, és adományokkal támogatták a Magyarországon tartózkodó szomáliai menekültek kinti nyomorgó családját. Segíteni mentek, mégis megtámadták őket.

Klikk!

"A nairobi nyomornegyedbe tartottunk. Már az elején ijesztő volt a helyzet" - mesélte Csányi a Blikknek . "Az utcán sétáló fiatalok és emberek vállán több volt a fegyver, mint lábukon a cipő." A színészre és csapatára pár perc alatt három gépfegyveres férfi támadt, pénzt követelve tőlük. "Nagyon féltünk, hiszen azt tehettek volna velünk, amit csak akarnak. Végül minden pénzünket odaadtuk, csak így sikerült elmenekülnünk"

Csányi Sándor még mindig a történtek hatása alatt áll, de nem csak a történtek, hanem a tapasztalt körülmények miatt is. "Láttunk olyan fiút, akinek a lába ki volt törve, és már csak a bőr tartotta össze." Jaksity Katával együtt Kenyába menekült szomáliaiak helyzetéről dokumentumfilmet is készítettek, így szeretnék felhívni mindenki figyelmét arra, hogy van mód segíteni a rászorulókon. A műsorvezető például virtuálisan már örökbe is fogadott egy négyéves gyermeket, akit havi négyezer forinttal tud ily módon támogatni.