horoszkóp

Cseh Tamás leverte az alsó lakót

2007.02.11. 17:05
Kurvaanyázós verekedésig fajult a viszony Cseh Tamás és szomszédja között. Az elismert művész ököllel vett elégtételt az őt és családját zaklató szomszédon. Az állítólag folyton hangoskodó előadóművész és az állítólag gyenge idegzetű, antiszociális hernyó háborúja a Bartók Béla úton. A szomszédok szerint mindketten jófejek.

Igazi háborúban áll egyik szomszédjával Cseh Tamás. A Liszt-díjas, országszerte ismert, betegeskedő művész legutóbb türelmét elveszítve, káromkodva rontott az alatta lévő lakásba és nekiesett az alata lakó szomszédnak.

Mit képzelsz te bazmeg

Cseh Tamás

Fehér Tamás Feljelentő rovatunkhoz érkezett beszámolója valódi ötfelvonásos pszichodráma, úgy döntöttünk, utánanézünk. Eszerint a zeneművész "a kurva anyád te szemét gecifajzat, szétverem a pofád" fonémák ismételgetésével hozta alsó szomszédja tudomására nemtetszését, majd miután leteperte a földre, hozzátette: "Szétverem a fejed, te mocsok alak! Mit képzelsz te, bazmeg, idejössz a koszos kis cégeddel a házamba, bazmeg! Menjél el innen magadtól, mert olyan kapcsolataim vannak, hogy kilakoltatlak, bazmeg!"

Cseh Tamást az borította ki ennyire, hogy Fehér Tamás pár perccel korábban arra kérte őt és családját, hogy éjfél körül ugyan hagyják már abba a zajongást.

Cseh Tamás agya elborul

"A lánya este tizenegykor is a zongorát püföli, éjszakánként bútorokat tologatnak, rohangásznak, csak úgy döng minden" - panaszkodot a zenészre a szomszéd, aki ötfelvonásos pszichodráma formájában írta meg a történteket. Fehér szomszéd azon a bizonyos estén egy szokásosnál is erőteljesebb puffanás után szaladt fel a lépcsőn, szóvá tenni a csendháborítást - írta a Velvetnek.

A művész 17 éves lánya nyitott ajtót, és elnézést kért. Fehér Tamás napirendre is tért volna az eset fölött, ám alig ért vissza a lakásba, amikor csöngettek. Cseh Tamás állt az ajtóban, a szomszéd beszámolója szerint alkoholszag áradt belőle. A tettlegességig fajuló veszekedésnek szemtanúja volt a művész felesége is, aki próbálta megfékezni urát: "Tamás gyere már, ebből baj lesz!"

Rossz szomszédság

Fehér Tamás szerint nem jó Cseh Tamás szomszédjának lenni. "Naponta hallani, főként este 9-től általában éjfélig, fél 1-ig a trampli módon való közlekedést, emberi lábsarkak felújított parkettához való, elefántdübörgéshez hasonlító vagdosását" - fogalmazott Fehér.

Deres György a földszintről ismeri őket. Mindkettőjüket jóravaló, csendes embernek tartja. Szerinte nem veszekedtek sosem. Legalábbis nem hallotta.

"Mindezt fokozza a szekrények, székek ide-oda tologatása, megspékelve egy-egy nehéz tárgy padlóra zuhanásával. Egy alkalommal például bútort szereltek össze a késő esti órákban" - írta feljelentésében.

Sokszor panaszkodott már Cseh Tamásnak, hogy közösen orvosolják a helyzetet. A zenész ekkor arra kérte alsó szomszédját, ha ismét hallja a zajokat, feltétlenül szóljon, s így beazonosíthatják azok eredetét.

Cseh Tamás: "Nem viselkedtem úriemberként"

Cseh Tamás elismerte, hogy nem viselkedett "úriemberként" azon az estén. "Még hangosan káromkodtam is, tudom, nem kellett volna. Mit tagadjam, elborult az agyam, de legalább megmondtam a magamét" - vallotta be a művész, aki a Velvettel való találkozás alkalmával cseppet sem festett úgy, mint aki anyázva ököllel ütné nála termetesebb szomszédját.

Polyák Oszkárné sem hall ordibálást Csehék és Fehérék irányából, csak a ház másik oldalán fordult elő néha nagy veszekedés a házmester lánya és pasija között. Az utóbbi egy éjjel hangosan verte az ajtót, amire kisebb csődület támadt a gangon.

Cseh Tamás azt sem tagadta, hogy volt benne néhány pohár bor a veszekedés idején. Amúgy, mint mondta, nem szokott inni, csak egy baráti találkozóról tért haza, amikor hallotta, hogy Fehér Tamás megint zaklatta a családját, ám a szomszéd csak 17 éves lányát merte ledorongolni jó hangosan az ajtóban. Mire a zenész odaért volna, hogy tisztázza a helyzetet, a szomszéd már elrohant. Ekkor eredt utána a felbőszült művész, hogy kiossza.

Az ilyennel csak így lehet beszélni

"Kellemetlen, gyenge idegzetű, antiszociális ember. Egy hernyó" - jellemezte ottjártunkor a problémás szomszédot az előadóművész, aki a alsó szomszédjához hasonlóan nem hagyta magát fotózni a polgári házban. De azért hozzátette: "Az ilyennel csak így lehet beszélni. Ha zongorázik a lányom délután 3-kor, ő mindjárt partvissal veri a plafont. Ha nem csinálunk semmit, ő akkor is zajokat hall. Valóban, akkor éjfél körül felborult egy fotel, ennyi történt.

"Higgye el, megtanultam együttélni, tekintettel lenni másokra, sokáig voltam albérlő. De olyan nincs, hogy egy ilyen régi házban egyáltalán ne halljuk egymást. Én is hallom, ha a fölöttem lévő lakó átmegy a lakáson. Sőt, a mellettünk lévő lakásból a tévé is áthallatszik sokszor. Arról nem is szólva, hogy éjjel az ott élő fiatal pár igencsak éli az életet" - magyarázta Cseh Tamás.

A 4. emeleten lakó Szentpáli Mártonné sem észlelt semmit az 1. és 2. emelet közti feszültségből. "Nem tudom, mi lehet a baj. Talán csak nem az, hogy a Cseh Tamás zongorázik? De hát zenész, hadd komponáljon!"

Mint Cseh Tamás kijelentette, bolond szomszéddal volt már dolga, korábban egy idős néni lakott az első emeleti lakásban, de őt sem zavarták semmiféle zajok. A néhány éve beköltözött Fehér Tamással viszont már akkor kezdődtek a problémák, amikor a Cseh család felújította a lakást. Az alsó szomszéd már akkor folyton veszekedett a munkásokkal a felújítással járó zajok miatt.

Költözzön el!

"Vettem neki egy üveg jóféle francia bort, kárpótlásul a kellemetlenségekért, végül azonban nem adtam oda neki" - jegyezte meg Cseh Tamás.

A ház

A zenész szerint a szomszédnak nem vele, hanem saját magával lehet problémája. "Ő sehol nem érezné jól magát. Ha beköltözne az erdőbe, valószínűleg az lenne a baja, hogy mogyorót rágnak a mókusok" - vélekedett.

A köztük lévő rossz viszonyra Cseh Tamás egyetlen megoldást tart elfogadhatónak, ha Fehér Tamás elköltözik a házból. Erre egyébként megvan az esély, az első emeleti szomszédnak ugyanis kezd elege lenni, és már tervezi a költözést.