Csiszár Jenőről az volt az utolsó információnk, hogy a "futballistafeleségek életét éli" Comóban, ahová az olasz klubhoz igazolt kosárlabdázó barátnőjével, Újvári Eszterrel költözött. Most azonban ismét a visszatért a képernyőre az MTV új műsorában, melynek adásaiban az EU tagországait ismerhetjük meg az elkövetkezendő hónapokban. A műsorvezetőt comói otthonában értük utol, hogy megkérdezzük: eddig tartott a visszavonult élet?
"Fél éven keresztül próbáltak meggyőzni hogy vállaljam el ezt a műsort" - mondta el a Velvetnek Csiszár Jenő, akinek a döntésében végül több dolog is szerepet játszott. "Úgy gondoltam, mivel ez a műsor road-movie jellegű, nem pedig stúdiómunka, nem abban a közegben kell majd dolgoznom, ami miatt én annak idején a magyar médiából kiszálltam" - említette elsőként a műsorvezető. Személyes szempontok is vezérelték: megbízható név volt számára Salamon András, a műsor ötletgazdája, és Szabó Stein Imre, az MTV Szórakoztató Műsorok Főosztályának vezetője, aki egyben régi jóbarátja is Csiszárnak.

A visszatérésből azonban csak vendégszereplés lett

"Négy műsorra írtam alá szerződést, ebből kettőt forgattunk le: a most adásba került lisszaboni és a következő, barcelonai részt. Az első forgatás során azonban az előkészületeknek és a szervezésnek olyan, minőségi produkcióhoz méltatlan színvonalával szembesültünk a stábbal, hogy úgy éreztem: nekem erre nincs szükségem. A szakmai minimumot sem biztosították számunkra, és csak a stáb emberfeletti munkájának köszönhető, ha ez az adásban nem látszott."

A műsorvezető ezek után megbeszélte az MTV-vel, hogy a második, barcelonai epizódot még leforgatja, majd csendben kiszáll a produkcióból. "Nagyon korrektek voltunk egymással, ők is konstruktívan álltak a problémához, ez volt talán az első pozitív változás, amivel a távollétem után szembesültem" - mondja el az ismét "focistafeleséggé" avanzsált ex-tévés. "Bennem nincs olyan elementáris szereplési vágy, hogy mindenáron tévézni akarjak. Ezzel a váltással ráadásul a nézők is jobban jártak szerintem, mert sokkal érdekesebb lehet, ha a különböző városokat különböző személyiségek fogják bemutatni."

Jenő maradt a régi

"Persze nincsenek illúzióim: biztos most is megjelennek majd a szokásos dolgok, hogy összeférhetetlen vagyok és felrúgtam mindent, pedig csak egy közösen elhatározott koncepcióváltásról van szó." - mondja Jenő, akit továbbra is hidegen hagynak a róla szóló pletykák. Olaszországban is visszavonultan él, azt csinálja, amit itthon: "Teniszezem, olaszul tanulok és eltöltöm az időt. Igyekszem minden napból a pozitív élményeket megélni."