A műsorvezetőnő nem fizette ki tartozását Kaszala Claudiának, akivel több évig vezettek közösen a Rivális című műsort. A gyorskorcsolyabajnok - aki szerint barátnője csak kihasználta őt - jogi útra terelte az ügyet. Csisztu Zsuzsa szerint mindez csak hazugság, és mindenkit perrel fenyeget.

Kaszala Claudia kétmillió forintot követel egykori barátnőjétől és üzlettársától - adta hírül ma a Blikk. A sportoló szerint - aki ma már riporterként keresi a kenyerét - ugyanis Csisztu Zsuzsa még mindig nem egyenlített ki három, a 2006. december és 2007. január közötti időszakból származó számlát, mellyel férjével közös cégének tartozik. Elvileg ugyanis csak ez a kft köthetett reklámszerződést a Csisztuval közös Rivális című televíziós műsorhoz (lásd keretes írásunkat), Kaszala azonban a barátság miatt ettől többször is eltekintett. „Megbíztam benne, és elhittem neki, amit mondott, így előfordult, hogy az ő cégére számláztam le az általa hozott hirdetés összegét. Így történt ez három – 2006. decemberi és 2007. januári – számlával is, az ezeken szereplő 1 millió 800 ezer forint azonban a mai napig nem érkezett meg a számlánkra” – nyilatkozta a Blikknek.

Riválisok
Kaszala Klaudia, a gyorskorcsolya bajnok és az extornász Csisztu Zsuzsa a sport révén ismerkedett össze. Az aktív sportoló karrier után mindketten riporterek lettek és hét évig voltak kollégák a TV2-nél. Többek között együtt közvetítették a 2000-es olimipiai játékokat Sdyney-ből. „Már ekkor merült fel az ötlet, hogy csináljunk egy olyan műsort, ahol terepet adunk a sportolóknak, hogy vitáikat, az egymás között lévő feszültségeket kulturált körülmények között, a mi levezetésünkkel oldják meg. Nem csak műsorvezetők voltunk, mi voltunk a producerek, minden saját gyártásban csináltunk. Ez a műsor négy évig ment a rádióban, majd a tévében és 2005-ben szültetett egy könyv is.” A műsor azóta - többek között a számlaügy miatt - megszűnt. A további indokokról Kaszala Klaudia nem kívánt beszélni.

Irány a bíróság

Kaszala és férje tíz hónapja próbálja visszaszerezni a pénzét. Mivel ezt szép szóval nem sikerült elérniük, jogi útra terelték az ügyet. „Nekem ebből veszteségem származott, hiszen a pénznek egy része továbbfizetés volt. Hónapok óta folyik a levelezés, volt céges és ügyvédi felszólítás is. Csisztu Zsuzsa ezekre ellentmondásosan reagált. Most viszont betelt a pohár és jogi úton kívánjuk rendezni az ügyet. A bíróság majd eldönti, hogy kinek van igaza. Mi szeretnénk minél kulturáltabban elintézni” – nyilatkozta Andreas, a riporternő férje.

Intő jelek

Kaszala Claudia elárulta, hogy a kiegyenlítetlen tartozás természetesen csak a hab a tortán, a problémák már jóval korábban jelentkeztek. „Régen mind barátilag, mind munkaügyileg sülve-főve együtt voltunk. Ezt teljes mértékben megváltozott. Annak ellenére, hogy megbeszéltünk, közösen csináljuk a szervezést, a reklámtevékenységet és a műsorvezetést, egy idő után úgy éreztem, hogy a munkának a 90%-át én végeztem” – nyilatkozta lapunknak Kaszala.

Reakció-ellenreakció

A Blikk cikkjére azóta Csisztu Zsuzsa is reagált. A celeb szerint az egész hazugság, és elnézést kért Talmácsi Gábortól, amiért pár nappal a világbajnoki cím megszerzése után nem vele, hanem ezzel a botránnyal foglalkoznak a lapok - olvasható blogjában. A műsorvezetőnő emellett hivatalos nyilatkozatot is közzétett, melyben az állítja, hogy Kaszala Claudia és bizonyos sajtóorgánumok ellen is „megfelelő jogorvoslati lépéseket” tesz. "Ezúton kívánom tájékoztatni a hírről értesülő közvéleményt, hogy a Blikk című napilap 2007. november 5-i számában megjelent, személyemet érintő rágalmakból semmi nem igaz, a vádakat visszautasítom és állok elébe bárminemű "jogi lépésnek".

Nem rágalmaznak

Andreas

A Velvetnek nyilatkozó Andreas szerint nem volt fair Talmácsi Gábort is belevonni a történetbe, mivel semmi köze nincs az ügyhöz, ráadásul felesége azok között volt, aki az első interjúkat készítette vele. „Miért nem reagál arra, amiről tényleg szó van? Az ominózus ügyről nem nyilatkozott.” A házaspár amúgy szívesen áll a bíróság elé, mivel szerintük ők nem vádaskodnak, nem rágalmaznak. „Mi csak a jogos pénzünkhöz szeretnénk hozzájutni. Nincsenek titkaink az emberek előtt. A feleségem közszereplő, én pedig művész vagyok. Bármilyen fórumon elmondjuk az igazságot, hiszen vannak bizonyítékaink. Mi a jogos követelésünket akarjuk jogi úton érvényesíteni, és nem kívánunk ebbe más érintetlen személyeket belevonni. Ráadásul ő sértette meg a feleségem jó hírnevét, mert hazugsággal vádolta. Így a nejem indíthatna ellene személyiségi jogi pert.”