Csisztu: A magánéletem tabu!

2004.08.04. 11:02
Csisztu Zuzsa nem ítéli el ugyan a bulvár műfaját, de nem óhajt többet vallani magánéletéről, mint amit blogjában leír róla. Kedden utazik az olimpiára, ahol legalább 6-8 aranyat remél.
"Csókoltatom a bulvársajtót!" -írta Csisztu Zsuzsa nemrégiben blogján, nem is egyszer. A sokatmondó kijelentésre alighanem az késztette, hogy a bulvárlapok az elmúlt hetekben felváltva számoltak be a magánéletében bekövetkezett változásokról. A Velvet megkeresésére a műsorvezető egy szigorú "Ez a kijelentés magáért beszél, nem hiszem, hogy magyaráznom kell, a magánéletemről nem nyilatkozom" kijelentéssel válaszolt.

"Amikor eldőlt, hogy a csisztu.hu létrejön, a saját weboldal kialakítását nagyban motiválta az a lehetőség, hogy megteremthetem a saját nyilvánosságomat. Ezen az oldalon valóban az jelenik meg, ami nekem fontos. A blog, vagyis az internetes napló pedig azért nagyszerű fórum, mert korlátlan témaválasztással és úgy reagálhatok a világban zajló eseményekre, ahogy én azt jónak látom." - adott választ a műsorvezető blog létrejöttével kapcsolatos kérdésre.

"A bulvár, mint műfaj, helyén van"

Ezek szerint ön elítéli a bulvárt? - kérdeztük. "Szerintem a bulvár, mint műfaj helyén van, a kérdés csupán az, hogy akik művelik, szakmailag hozzáértő, megfelelő minőséget képviselő újságírók-e, és hogy milyen erkölcsiséggel közelítenek a munkájukhoz. Másfél évtizedes pályafutásom alatt én is dolgoztam komolyabb és könnyedebb műsorokban, ám talán nem véletlen, hogy egyetlen riportalanyommal sem romlott meg a viszonyom" - mondta Csisztu Zsuzsa, majd hozzátette, hogy külföldön például fellelhetőek a műfaj kiváló előképei, mi több, hazánkban is létezik olyan megvalósítás, amely megfelel ezen kritériumoknak.

Hat-nyolc aranyérem

Csisztu Zsuzsa egyébként augusztus 10-én, kedden utazik Athénba, ahol az olimpia teljes ideje alatt közvetíti majd az MTV-nek a szertornát, a műugrást és a ritmikus gimnasztikát. Az olimpia alatt is szándékozik folytatni a blogírást, s tervei szerint elsősorban azokat az élményeit osztja meg az olvasókkal, melyek a közvetítésekből kimaradnak. Bár úgy véli, hogy jóslatokba nehéz bocsátkozni, sportolóink eredményeit figyelembe véve 6-8 aranyéremre számít. Szerinte elsősorban, a versenyszámok mennyiségének is köszönhetően a kajakosok és kenusok teljesítménye eredményezheti a legtöbb aranyat.

Nem ül a babérjain

Csisztu egyébként január óta tevékenykedik szabadúszóként - mely elmondása szerint élete egyik legeseménydúsabb időszaka volt -, és mivel sehol nincs státuszban, az olimpiát követő tevékenységeiről csak dióhéjban nyilatkozott a Velvetnek. Annyi biztos, hogy a Klub rádió Rivális című műsorát tovább folytatja Kaszala Claudiával, és nem tűnik el a képernyőről, továbbá biztosan folytatja a jogi kart is.

"Maximalista alkat vagyok, így természetesen a kialakított prioritások sorrendjében igyekszem mindenben a lehető legjobb minőséget hozni. Amíg a felkérések befutnak, addig sem ülök a babérjaimon, annyi biztos" - summázta terveit.