horoszkóp

A Nagy Ő újra szingli, Csisztu terápiás naplót ír

dns
2004.11.11. 11:04
A Nagy Ő épp a napokban választott nőt milliók képernyőjén, máris szingli. Gaál Noémi kényszerből van egyedül, de már berendezkedett erre az életre. Csisztu Zsuzsa pedig arról vall, magánéleti fordulatainak feldolgozásában segített a naplóírás. Íme az ismeretterjesztés a szingli iparág új vívmányairól Bridget Jones új filmje nyomán.

"Négy évvel ezelőtt mutatták be a Bridget Jones naplóját, azóta rágják a szinglitémát. Négy év alatt városok épülnek fel, négy év alatt a srácok kijárják a gimit. Nem tudom, mi újat lehetne még a témából kihozni" - morfondírozik magában egy kissé agresszív szőke szingli-archetípus a Duna Plaza mozijának előterében úgy, hogy mindenki hallja. A Velvet riportere meghökken, aztán eltöpreng a kérdésen és egyetért. A lépcsőn halad fölfelé, és kötve hiszi, hogy katarzis vár rá. Maga a szingli szó is borzongással tölti el: erre az embertípusra, mint fogyasztói rétegre, erre a jelenségre pedig, mint jövedelmező iparágra tekint.

Hobbi és kényszerszinglik

Tekintse meg képeinket!
A Bridget Jones - Mindjárt megőrülök! című film bemutatója alkalmából kerekasztal beszélgetésre invitálta a sajtó képviselőit a filmet szponzoráló Sunsilk hajápolási termékcsalád gyártója, ahol híres egyedülállók: Gaál Noémi, Rácz Zsuzsa, Gyursányszky "Nagy Ő" Gábor, és egy pszichológus: Végh József boncolgatja az örökzöld témát.

"Amikor kiléptem a legutolsó komoly kapcsolatomból, azt hittem, nemsokára jön majd egy új fiú, és nem maradok egyedül" - kezdi a magánéleti terápiát Gaál Noémi, a TV2 időjósa - " Nem így lett. Azóta eltelt két év, berendezkedtem az egyedüllétre, de ez kényszerpálya, átmeneti állapotban tekintem". Noémi leteszi a mikrofont, a közönség nem éppen feszült csendben figyel. Csisztu Zsuzsa, az est moderátora a többi meghívottat is megkérdezi.

Nagy Ő vadászengedéllyel

"Facér vagyok" - veszi át a szót a Nagy Ő legújabb szabadférfi-prototípusa, Gyursánszky Gábor, aki néhány nappal ezelőtt csillogó ezüstszálas szmokingban adott rózsát a nála majd' húsz évvel fiatalabb Nikinek, és úgy tűnt, nagyon odavan érte - "A műsorban azért választottam Nikit, mert ő volt a legszimpatikusabb, érzékeny, kulturált lány. De kapcsolatunk nem lett volna működőképes. Barátok maradtunk" - zárta szépen csengő közhellyel a mondanivalóját a Nagy Ő. Ennél többet a jelenlévők magánéletéről nem tudunk meg. A szingliségről pedig Végh József klinikai pszichológustól is csak annyit, hogy a századunk gazdasági jelensége. Mint mondta, úgy a függetlenség, mind a párkapcsolat nagyon komoly döntés egy nő életében.

Ahogyan a fogadalmak is. Csisztu Zsuzsa - hűen Bridget Jones hagyományaihoz - erről is kérdezte a résztvevőket. Rácz Zsuzsa, az Állítsátok meg Terézanyut írója elmondta, leginkább egy komoly fogadalmat tett az életében: "nem fut olyan pasi után, amelyik nem veszi fel". Erre a mondatra a közönség elégedetten morajlik, de érdekes módon inkább a férfiak. A tömegbe rejtőző riporterünk fülét megüti, hogy, egy srác arról beszél, megfogadta, hogy a viszkit energiaitallal nem issza, mert a vesét és a májat is tönkreteszi. Hölgyismerőse erre suttogva arról számol be, májusban megfogadta, nem hazudja többé a barátnőinek, hogy jól néznek ki. Ezek Ráczénál lényegesen eredetibb fogadalmak, legalábbis riporterünk szerint.

"Az a legfontosabb, hogy ha változtatni akarunk magunkon, akkor színesben és három dimenzióban képzeljük el magunkat olyannak, amilyennek látni szeretnénk. A másik szabály, hogy pozitív állítást tegyünk" - ad tanácsot a pszichológus.

Naplóterápia

A beszélgetés végső dramaturgiai eleme a naplóírás témája. Csisztu Zsuzsa kérdéseire a Nagy Ő és Gaál Noémi is arról vall, csak szerelmi bánatában írt valaha naplót. Kizárólag fájdalomból.

"Ha kiírjuk magunkból a problémáinkat, azzal újra megfogalmazzuk, más szemszögből látjuk azokat, és könnyebben eljutunk önmagunkhoz" - teszi hozzá Rácz Zsuzsa, akinek a naplóírás egyszer már bejött. Riporterünket viszont az érdekli, Csisztu Zsuzsának bevált-e a webnaplóírás, így amikor a vendégek szétszéledtek, lecsap a műsorvezetőre.

"Amióta blogot írok, alaposabban figyelem nemcsak a körülöttem zajló történéseket, de magamat is. Sokszor segített már a konfliktusok megoldásában, a problémák feldolgozásában, és az írástól gyakran megkönnyebbültem. Ez egyfajta terápia" - mosolyog Csisztu Zsuzsa, akinek közelmúltbeli magánéleti viharai, mint egy szappanopera epizódjai jelentek meg a bulvárlapokban hetente több alkalommal. A műsorvezető legutóbbi fogadalma is ehhez a sorozathoz kapcsolódik.

"Megfogadtam, hogy többé nem követem el azt a hibát, hogy nyilvánosságra hozom a magánéletem bármelyik személyes részletét" - mondta Zsuzsa. Riporterünk pedig megfogadja, a lerágott csontokat összegyűjti, és kidobja.