A klub beszédes neve ellenére nem a szex áll a középpontban - állítja Csonka András, a szervezet leendő elnöke. A klub célja, hogy megoldást találjon az egyedülálló emberek problémáira: országos mozgalom keretében kívánja a szinglik helyzetét és a társkeresés nehézségeit megoldani.
A kezdeményezés viccnek indult, az ötlet az ismert tévés személyiség és négy egyedülálló barátnője fejében fogalmazódott meg, amikor egy összejövetelük alkalmával felismerték, milyen nehéz a társtalan ember élete. A Velvet kezdeti asszociációival szemben a FÜTYI mozaikszó feloldása, a klub Független Tyúkok, Igyekezzetek! felszólítását és egyben mondanivalóját testesíti meg.

Sokan érdeklődnek

A tréfás kezdeményezést széleskörű érdeklődés követte - mondta el a Velvet megkeresésére Csonka András. "Rengetegen jelentkeztek, hogy szívesen csatlakoznának a klubhoz, miután néhány televíziós műsorban, többek között a legutóbbi NÉvshowr adásban megemlítettem a tréfás szervezet ötletét." - fogalmazott.

FÜTYI-vel a magány ellen

Az énekes szerint korosztályának korlátozott lehetőségei vannak az ismerkedésben, ezért hiánypótló lehetőséget kínál számukra a FÜTYI Klub. A Velvetnek a FÜTYI névvel kapcsolatos aggályaira reagálva a leendő elnök hangsúlyozta, egyáltalán nem szexpartnert kereső klubként képzeli el a FÜTYI-t és nem gondolja a szingli életformát elítélendőnek, azonban úgy véli, ha valaki beleun a magányba, meg kell teremteni számára a lehetőségeket. Csonka András úgy fogalmazott: "értő szakemberek bevonásával képzeli el a klub alapelveinek kidolgozását", azonban többszöri kérdésünkre sem magyarázta el, mit takar ezirányú terve.

Ő is szingli

Csonka András meglepetéssel fogadta a sajtó fokozott érdeklődését, ugyanis a FÜTYI Klub előkészületei még kezdeti stádiumban állnak, azonban mostanra elérkezettnek látja az időt, hogy teljes erővel belevesse magát a szervezésbe. Az énekes a Független Tyúkok egyletében inkább tagként, mintsem elnökként képzeli el magát, ugyanis, ahogy a Velvetnek elmondta, "ugyanebben a cipőben jár".