horoszkóp

'Nekem nem elég, hogy modell vagyok'

dns
2005.02.25. 16:20
Csősz Boglárka lemezt készít. Az Apám beájulna című film szereplője nem a szerelemről, hanem az antiszociális emberekről ír dalt. A lemez kiadásának lehetőségét, és a közéleti témák iránti érdeklődését a szépségversenyek eredményének tartja, amelyek egy részét komoly, nem lányokra vadászó politikusok szerveztek.

"Lesz lemezem, de ez egy hosszú történet" - kezdte Csősz Boglárka, és címszavakban sorolni kezdte, mivel foglalkozik azóta, hogy Sas Tamás 2003 végén bemutatott Apám beájulna című filmjének révén megismerte az ország. Említette a reklám és katalógusfotózásait, a magyarországi letelepedési engedélyt, egy saját cég vezetését, néhány színészi törekvést, egy európai uniós tanulmányutat, a nők hátrányos helyzetét a politikai életben és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, de arra kértük, inkább a lemez történetével kezdje.

Erdély, néptánc, hip-hop

Tekintse meg képeinket!
"Akkor vissza kell mennünk Erdélyig. Hat éve énekelek, és odahaza volt egy zenekarom. Az egyik tagunk sajnos meghalt, és akkor úgy döntöttünk, nem keresünk helyette senkit, hanem feloszlatjuk a csapatot" - mondta Csősz Boglárka. A kitörési kísérletnek számító szépségversenyek szériája, és egy rövid magyarországi tartózkodás után a zene Németországban került szóba ismét.

"A Miss Germany szépségverseny után kaptam lehetőséget egy popalbum készítésére de egyelőre még nem tudok róla konkrétumokat mondani, mert még a kezdeti fázisban vagyunk. Annyi biztos, hogy az R'N'B klasszikusabb, lágyabb válfaját kedvelem, és a hip-hopot" - mondta a modell, aki néhány saját dalt is írt.

"Nem a szokványos, elcsépelt témákról, a szerelemről és hasonlókról szeretnék énekelni, hanem olyanokról, amelyek egyben az életfilozófiám is. Például az antiszociális, és beilleszkedési nehézségekkel küzdő emberek problémáival foglalkozni" - mondta a modell, aki leginkább külföldi karrierre vágyik. Ennek ellenére Magyarországot választotta otthonának.

Ügynökség, üzleti alap, bizottság

"Nem vagyok magyar állampolgár, de megkaptam már a letelepedési engedélyt. Ezt annak is köszönhetem, hogy céget alapítottam. Egy kis idő után másokat is foglalkoztatni kezdtem " - mondta Csősz Boglárka. "Egy kis ügynökségem van: két-három emberrel dolgozom együtt, akik különböző művészi tevékenységeket végeznek" - mondta Csősz Boglárka, aki a fotózást is ezek közé sorolja. A modell a hazai magazinok közt a Playboyban és a CKM-ben is szerepelt.

"A katalógusfotózást és a reklámfilmeket nagyon szeretem, bár a suli miatt kevesebb váltogatásra tudok járni" - mondta Csősz Boglárka, aki egyébként az Apám beájulna válogatásán is abban a hitben vett részt, hogy reklámfilmhez keresnek szereplőket. Az iskolára visszatérve megtudtuk, a modell az IBS (Nemzetközi Üzleti Főiskola) elsőéves hallgatója.

A nők helyzete, lapát

"Pont abban az időben voltam az idősebb diákokkal egy brüsszeli európai uniós tanulmányúton, amikor az Európai Bizottság tagjairól szavaztak. Megnézhettük az uniós intézményeket, és előadásokon vettünk részt. Szeretnék a nők helyzetével, vagy környezetvédelmi témákkal foglalkozni, de nem hiszem, hogy közelebb akarok kerülni a politikához, nőként az nagyon nehéz" - folytatta a modell, aki reméli, a következő szemesztert New Yorkban kezdheti.

"A folyamatos utazgatásaim és a magánéletem közt nehéz harmóniát teremteni. Még van barátom, de minden bizonnyal elveszítem, mert az életemnek ebben a szakában az előbbit választom" - mondta a karrierépítő modell.

'Politikusok szervezték, nem lányokra vadásztak'
Csősz Boglárka az erdélyi Sepsiszentgyörgyön született. Gyerekkorában néptáncolt és énekelt, majd jelentkezett egy erdélyi szépségversenyre, amelyet a Romániai Magyar Demokratikus Szövetség (RMDSZ) szervezett. "A versenynek köszönhetően megismertem néhány politikust, akik komoly szervezők voltak. Nem pedig azért vettek részt a versenyen, mert lányokra vadásztak. Ezeknek a beszélgetéseknek köszönhetően elkezdtem érdeklődni a politika iránt" - monda lapunknak a húsz éves modell. Az első versenyt hosszú sorozat követte, majd elvégzett egy modelltanfolyamot és két éve egy börönddel Magyarországra költözött. Kicsomagolni nem volt miért, hamarosan Berlinbe utazott, és második helyezést ért el a Miss Germany versenyen. Saját beszámolója szerint 36 országot járt be. Majd leérettségizett.