Ártatlannak vallja magát Macaulay Culkin

2004.10.14. 14:42
Az egykori gyereksztár Oklahomában állt bíróság elé drog és nyugtatók birtoklása okán. A bűnlajstromot gyorshajtás és súlyosbítja. Culkin ártatlannak vallja magát, és óvadék fejében szabadlábon védekezhet.
"Nem vagyok bűnös" - állította Macaulay Culkin az ellene drogfüggőség miatt indított eljárás meghallgatásán. Az egykori gyereksztár szerdán állt bíróság elé Oklahomában, miután szeptember 17-én gyorshajtás miatt letartóztatták őt és egy barátját. A szeptember 20-i első meghallgatáson pedig már marihuanafogyasztással és vényköteles gyógyszerek engedély nélküli birtoklásával és fogyasztásával is megvádolták a filmszínészt.

Belassulva gyorsultak

Letartóztatása idején a színész épp átutazóban volt Oklahoma városban, és a tiltott szerek birtoklása mellett még gyorshajtással is súlyosbították tetteiket: a városon átvezető 44-es autóúton 60 helyett 70 mérföldes sebességgel száguldozott. Chad Cook rendőrtisztviselő a sajtónak elmondta: miután megállították őket, Culkin táskájából 17,3 gramm marihuána is előkerült. A filmszínészt ekkor bilincsben állították elő.

Gyógyszerarzenál a táskában

Múlt hónapban Jeffrey Becker rendőrkapitány is nyilatkozott az E!Online online magazinnak, a marihuánabirtoklás- és fogyasztás vádját kiegészítve azzal, hogy a színésznél 8 Xanax tablettát és 32 gramm Clonazepamot is találtak. Ezek az erős nyugtatók vénykötelesek, mivel könnyen okozhatnak függőséget, de Culkin nem tudta igazolni eredetüket. A színész végül pár óra börtön után négyezer dollár óvadék fejében szabadult.

Az ügyben a következő tárgyalást december 2-ra tűzte ki az oklahomai bíróság.