horoszkóp

Meghalt Clayton Farlow

2004.11.09. 03:35
85 éves korában Palm Springs-i otthonában elhunyt Howard Keel, aki a legendás Dallas című sorozatban a Ewing fiúk mostohaapját alakította.
Howard Keel "Harry Clifford Leek" néven született 1919-ben az Illinois megyei Gillespie-ben. Alkoholista édesapja gyakran bántalmazta őt és testvérét, ráadásul nagy szegénységben éltek, így nem csoda, hogy Keel messzire menekült innen.

Musicalben menő volt


Howard Keel

Színészkedni kezdett, és az ötvenes évekre a Metro-Goldwyn-Mayer filmgyár legsikeresebb musicalszínészévé küzdente fel magát. A nagynövésű, bariton hangú színésznek musicalszerepeiben többek között Doris Day, Kathryn Grayson, Ann Blyth, Jane Powell és Esther Williams voltak állandó partnerei. Játszott a "Show Boat," a"Lovely to Look At," a "Kiss Me Kate," című MGM sikerfilmekben és a "Seven Brides for Seven Brothers"-ben is, ami kedvenc filmje volt.

Aztán ahogy az általa oly' nagy sikerrel játszott zenés filmek kimentek a divatból, pár akciófilmen és drámán kívül szinte sehol nem tudta tehetségét kamatoztatni, így Clayton Farlow szerepe a Dallasban szinte megváltásként jött.

Jock után Clayton

Az idős Jock Ewingot játszó Jim Davis tragikus halálát követően, John Ross és Bobby Ewing jelentős nemtetszését kiváltva Clyaton Farlow-ként elvette feleségül Barbara Bel Geddes által játszott Ellie Ewingot. 1981-től kezdve tíz éven keresztül próbálta megzabolázni az álnok Jockyt, aki sok fejfájást okozott szegény Ellie-nek, pedig volt elég baja anélkül is.

A Los Angeles Times szerint Keel korábban azzal viccelődött, hogy a Dallasban többet keresett, mint egész addigi élete során, pedig volt, hogy csak naponta háromnegyed órát kellett dolgoznia. Keel háromszor nősült, kétszer vált el, négy gyereket és tíz unokát hagyott maga után - közölte a Reuters-szel egyik gyermeke.