A pofozkodó színész pár hónapos büntetését felfüggesztették, mert a nézőknek nagyon hiányzott az általa megformált karakter. Damu a Jóban Rosszban nélküli hónapokat vidéken töltötte és rájött, hogy jobban kell figyelnie arra, hogy mikor, mit csinál.

Még szeptember elején történt, hogy a TV2 egyik legnagyobb beszállítója, az Interaktív céges buliján a Jóban Rosszban színésze arcon legyintette munkatársnőjét, Schvarcz Andreát, aki állítólag lenyúlta a taxiját. A színész és a hölgy egyszerre érkezett meg az autóhoz, amin egy kicsit össze is vesztek. A kolléganő végül egy nem túl korrekt megjegyzést tett Damu Aktívos barátnőjére, Somogyi Dórára, majd beszállt a taxiba. Damu ekkor ajándékozta meg testi erejével a hölgyet.

A TV2 azután úgy döntött, kiírja a színészt a sorozatból, sőt figyelmezetésben is részesítette. Azonban az utóbbi időkben a csatorna arra lett figyelmes, hogy a Damu Roland által megformált karaktert a nézők nagyon hiányolják. „Ő a sorozat egyik legnépszerűbb szereplője, ezért hosszas tárgyalások után eldöntöttük, hogy kemény feltételeket tartalmazó új szerződést kötöttünk, és reméljük, minden pontját betartja. Az elmúlt pár hónapban tanúsított visszafogott viselkedése igazolta, hogy megbánta elhíresült tettét" - mondta Magyar Rita a Borsnak.  

Damu ügyvédje jelenlétében azt nyilatkozta, hogy az volt számára a legborzasztóbb, hogy nem szakmai okok miatt írták ki a sorozatból. „A Jóban Rosszban  alapítótagja vagyok, ráadásul én alakítom a főgonoszt. Nagyon bántott, hogy tudtam, jól csinálom a dolgot, a visszajelzések is ezt igazolták, mégis kirúgtak. Legalább ezerötszáz üzenetet kaptam a nézőktől, hogy visszavárnak." A színész azt is hozzátette, hogy az elmúlt hónapokban remeteéletet élt, leköltözött Szigetszentmártonba, ahol egyszer csak megszólalt a telefonja: dolgozni hívták. Damu szerint tanulságos volt a magány, mert kiderült, kik is az igazi barátai, és azt is megtanulta, hogy jobban oda kell figyelnie magára: hol és kivel jelenik meg, mit mond vagy mit csinál.