Utcát és bébizsiráfot neveznek el a Darkness énekeséről

2004.03.30. 00:37
Az, hogy híres emberekről utcát neveznek el, már-már unalmasan hétköznapi esemény. A valóban extravagáns glam-rockerek vagyunk, minimum egy zsiráf is kell az örökkévalósághoz.
Utcát fognak elnevezni a Darkness zenekarról angliai szülővásorukban, a Suffolk megyei Lowesoft városkában. A város elöljárói tiszteletüket szeretnék kifejezni Justin Hawkinsnak és zenekarának ezzel a gesztussal. A Waveney kerületi önkormányzat képviselője, Wendy Mawer szerint a tagoknak is tetszett az ötlet.

Hawkins út

"Az én ötletem volt, hogy nevezzünk el utcát róluk, mert a zenekar három tagja - az énekest, Justint is beleértve - városunk szülötte. A Darkness köz talán nem volna túl népszerű, de nekem például nagyon tetszene egy Hawkins köz, vagy egy Hawkins út. Az ügynökük szerint a fiúk is megtiszteltetésnek vennék." - nyilatkozta Mawer képviselőasszony, aki külön kiemeli: "szeretnénk valahogy megünnepelni a fiúk sikerét, hiszen ők is mindig is hangsúlyozták, hogy Lowesoftból származnak."

Hawkins imádná etetni a zsiráfbébit

További dicső fejlemény a névadások sorában, hogy a zenekar énekeséről, Justin Hawkinsról egy szülővárosük közeli állatkert egy zsiráfot is elnevezett. A Suffolk megyei Nemzeti Park személyzete kikérte Hawkins véleményét arról, mit szólna hozzá, ha újszülött zsiráfuk az ő nevét kapná. Az énekes kicsit meglepődött, de nem állított akadályt a nagyszabású terv elé. A The Sun-nak nyilatkozva elmondta: "Imádom, ahogy a zsiráfok nyújtogatni tudják a nyakukat, és alig várom, hogy találkozhassak a bébizsiráffal! Azt ígérték, hogy majd meg is etethetem!"