horoszkóp

Afterparti Simon Le Bonnal és a Green Dayjel

2005.06.11. 12:40
Hogyan kerülhetünk világsztárokkal egy kis közös tivornyába? Például egy szerencsés véletlenből kifolyólag. Ha az ember barátnője napközben egy éttermet reklámoz az Andrássy úton, könnyen megeshet, hogy akivel szóba elegyedik, arról kiderül, hogy egy élő pop-legenda: konkrétan Nick Rhodes, a Duran Duran billentyűse. Nem történt ez velem sem másképp: a szülinapos popsztár nagyvonalúan VIP-belépőket ajándékozott a csajomnak az aznap esti koncertre.

A Sportaréna pénztárában névre szóló borítékban vártak a VIP-passok, ám a zord biztonságiakról első körben lepattantunk, jegy nélkül ugyanis nem akartak beengedni az épületbe. Némi reklamáció után végre sikerült bejutni a koncertre. A '80-as évek egyik legnagyobb sztárjai mostanság újra turnéznak, és egy cseppet sem veszítettek régi lendületükből. A hangulatot tovább fokozta, hogy Nick, a billentyűs aznap ünnepelte a születésnapját: volt közös Happy Birthday-éneklés, sőt csokitorta is.

Bolyongás az Arénában

Klikk a képre!
Meghívónk volt a koncert utáni partira is, ezt vártuk csak igazán! A biztonsági őrök nagyon határozott, ámde néhol egymásnak ellentmondó információival kisegítve jó félórát bolyongtunk az Aréna falai között, mire odataláltunk. A beléptetőember a fényképezőgépemet látva összevonta a szemöldökét, és felszólított: mondjak valami elfogadható okot, hogy miért is lenne szabad bevinnem. Hirtelen improvizált történetem, ami éppenhogy csak földönkívülieket nem tartalmazott, furcsamód megfelelt az elvárásainak.

A benti állófogadáson nagy meglepetésként nem "csak" a Duran Duran tagjaival találkoztunk, de a másnap koncertező Green Day három tagja is ott szórakozott a laza triphopos háttérzenére. A külföldi celebritások és hazai rajongók mellett két magyar sztár is jelen volt, az Anima új gitárosa és az előzenekarként fellépő Neo dobosa, Gergő is.

Túlkoros csábító

Némi kaliforniai bortól és magyar sörtől lámpalázunkat félretéve mi is beszélgetni kezdtünk a "nagyokkal", és kellemesen csalódtunk. Nem voltak nagyképűek, sokkal inkább barátságosak, nyíltak, bármiről el lehetett velük beszélgetni. Állták az ugratást, vették a lapot, ha kellett: nem csak az autogramokat osztották, de a poénokat is.

Tekintse meg képeinket!
Nick Rhodestől megtudtam, hogy nagyon tetszik neki a város, míg Simon Le Bonnak inkább a csajok. A Duran Duran énekese a csajomnál is bepróbálkozott a "Jössz velünk a Kempinskibe, vagy inkább lelépsz a barátaiddal?" - dumával, de csalódnia kellett. Roger Taylor szerint fárasztó ugyan a turnézás, - csak júniusban húsz koncertet adnak Európa-szerte - de nekik ez az életük, ez tartja őket fiatalon.