horoszkóp

Puncivillantás helyett a férficsók az új trend

2008.02.27. 11:30
Ha már villantásban semmiképp se kelhetnek versenyre a női celebritásokkal, a férfi hírességek kénytelenek máshoz nyúlni, hogy észrevétessék magukat. Akár egymáshoz is. Daniel Day Lewis George Clooneyt kapta szájon az Oscar-díjkiosztón, Daniel Radcliffe-t pedig egy díjátadó műsorvezetője. Új trend volna kibontakozóban?

George Clooney nem várt köszönetnyilvánítást kapott az Oscar-díjátadón Daniel Day Lewistól, amikor utóbbi megtudta, hogy övé lett a Legjobb Férfiszínész díja a There Will Be Blood című filmben nyújtott alakításáért. Lewis ugyanis hirtelen érzelemkitöréssel Clooney nyakába borult, majd szájon is csókolta - írja a FemaleFirst.

Megcsókoltam, mert ott volt

Lewis aztán meg is magyarázta, hogy hirtelen felindulásból tette: "George ott volt a közelemben. És mert ebben a pillanatban is épp ő állt mellettem - és azt kell mondjam, nem szoktam ilyeneket mondani, de - én pedig nagyon büszke voltam, hogy ilyen színész társaságában lehettem egy ilyen alkalommal, úgyhogy mikor úgy éreztem, meg kell csókoljak valakit, megcsókoltam a feleségem, majd, hogy igazságos legyek, megcsókoltam George-ot is! Ő amúgy is hihetetlenül nagyvonalú és csodálatos."

Day Lewis megöleli Clooneyt

Persze ennél is igazságosabb lett volna Day Lewistól, ha a film rendezőjét, Paul Thomas Andersont se hagyja ki, ha már a forgatás alatt azzal szórakoztak, hogy Lewis a köztük létrejött lelki kapocsra hivatkozva Anderson csajának titulálta magát. "Amikor felhívtam, úgy szóltam bele a telefonba neki, hogy 'Helló, itt a csajod!', és ő is belement a játékba. A barátnőink féltékenyek is voltak kicsit, de meg kellett érteniük" - nyilatkozta akkor a színész. Day Lewis egyébként nem csak ezzel a kis homoerotikus akcióval emelkedett ki az idei Oscar-mezőnyből, hanem azzal is, hogy ő az első brit színész, aki kétszer is képes volt elvinni a Legjobb Férfiszínésznek járó díjat (az elsőt 18 évvel ezelőtt a Bal lábam című filmben nyújtott alakításáért nyerte).

Radcliffe Britney Spearsnek érezte magát

Szintén a férficsók kiváltságában részesült Daniel "Harry Potter" Radcliffe, akit a vasárnap esti londoni Theatregoer's Choice Awards díjátadón jutalmaztak - írja a Towleroad.com. A fiatal színész a Broadway-n futó Equus című darabban nyújtott főszerepléséért az Év Felfedezettje díjat indult átvenni, a díjátadó est házigazdája, James Corden azonban hirtelen lendülettel rávetette magát az emelvényhez siető Radcliffe-re, és hosszan csüngött az ajkain. Az esetről készült videón látszik, hogy míg a felajzott műsorvezető gyengéden bele is túr áldozata hajába, addig Radcliffe a meglepetéstől bénán áll, majd - megpróbálva tökösen reagálni a helyzetre - végül viszonozza a csókot. Akit nem érdekel, milyen jólesett az ifjú lelkivilágának, hogy díjat kapott, tekerjen a videó végére, az utolsó kb tíz másodpercben láthatja őt szorult helyzetében. Mikor végül mégiscsak szóhoz jutott, a fiatal színész úgy fogalmazott: kicsit úgy érzi magát, mint a Madonna-Britney Spears jelenet egyik szereplője.

A történelmi elődök

Nem véletlen, hogy Radcliffe ezt a példát hozta fel, az azonos nemű celebritások közti csók eddig leghíresebb példája kétségkívül Madonna és - az akkor még inkább énekesnőként ismert - Britney Spears emlékezetes pillanata volt a 2003-as MTV Video Music Awards jubileumi díjátadó gáláján. Britney Spears Christina Aguilerával közösen idézte meg a húsz évvel azelőtti első díjátadó nyitószámát, Madonna Like A Virgin című dalát, amikor a színpadon az énekesnő maga is csatlakozott hozzájuk, és Spearsszel váltott egy könnyeden leszbikus ihletettségű csókot.

Madonna, Spears, és a történelem

Szájról szájra

Persze a férfiak közti csókkal nem Day Lewis találta fel a spanyolviaszt, pár évtizede a Szovjetunióban, valamint Kelet- és Közép-Európában ennek még nagy hagyománya volt, csak épp művelőit nem celebritásnak, hanem politikusnak hívták. Az elvtársi csók kiveszését valószínűleg senki se fájlalja igazán, pedig alapjában véve egy szép régi pravoszláv vallási elem, a békecsók protokolláris változata: a két arcra adott csók a baráti szándékot, a szájra adott harmadik csók pedig a lélekcserét jelképezi.
Forrás: Wacha Imre: A nonverbális kommunikáció eszköztára

A csókosajkú Leonyid híres pillanata Erich Honeckerrel