horoszkóp

Keressen pénzt Lindsay Lohan halálával

2007.08.02. 11:32
Remek morbid játék ütötte fel a fejét az interneten. A játék célja minél pontosabban megtippelni egy celeb várható halálának időpontját. A játékon, ahol persze Lindsay Lohan is a befutók között van, 270 dollárt lehet nyerni, de ehhez jól kell kalkulálni a betegségekkel, balesetekkel, meg miegymással.

A ghoulpool.us oldalon található játéknak az a célja, hogy az ember minél pontosabban megtippelje az általa kiválasztott 25 híresség közül, hogy ki, mikor fog meghalni egy adott évben. A részvételi díj 20 dollár egy évre, és aki megfelelően taktikázik, valamint piszok mázlija van az érintett celebek pechére, akár 400 dollárt is összehozhat az év végére. A 2007-es bajnokság már javában zajlik, erre már nem lehet benevezni, viszont a 2008-as felkészülést és sikeres részvételt segíti a játék ismertetése.

A versenyzők

Jelenleg 19 játékos játszik összesen 225 névvel. Az első helyezettel nem érdemes barátkozni, mert valószínűleg elég pontosan tippelné meg, hogy mikor vesztjük életünket. Az ő 25-ös listájáról eddig tízen haltak meg. A legpopulárisabb versenyzők Fidel Castro, Kirk Douglas és Ariel Sharon, de akadnak szép számmal a fiatalos celebvilág képviselői közül is. Természetesen szerepel Lindsay Lohan, aki, ha mondjuk rá jellemző módon ittas vezetés közben halna meg, akkor akár 148 pontot is hozhatna, szembe mondjuk Castroval, aki mindössze 47 pontot érne. Lohan mellett az anorexiás Nicole Richie, a dzsánki Pete Doherty és a szétplasztikázott fejű Courtney Love is. És mivel semmilyen lista nem létezik magyarok nélkül, jelenthetjük itt is kitettünk magunkért, Paris Hilton prototípusa Gabor Zsa Zsa a középmezőnyben várja a sorsát.

Britney Spears későn kezdte az önpusztítást, ezért idén kimaradt, de Paris Hiltonnak is főhet a feje amiatt, hogy egészsége túl jól viseli az állandó botrányokat.

A versenyzőknek negyedévente lehetőségük van 1 nevet kicserélni a listájukon, akikről úgy gondolják, hogy nagyon alulteljesítenek és nem valószínű, hogy meghalnak. Így került le például a listáról Jack Nicholson és így került fel Colin Farrell.

A játék menete

A játékban bárhány játékos részt vehet, minden verseny az adott év első napján indul, és egészen december 31-ig tart. A játékosok egy 25 celebből álló listát készítenek. A szabályzat értelmében az számít celebnek, aki saját maga révén legalább 2005-ben a teljes év alatt ismert volt. A listán szereplő neveket mindenki aszerint állítja össze, hogy mekkora valószínűségét látja annak, hogy egy adott híresség meg fog halni. Ennek a pontszámításnál lesz nagy jelentősége. Az elhalálozáskor a találatot elérők pontokat kapnak, és az nyer, aki az év végére a legtöbb pontot összegyűjti.

A pontszámítás

A pont több tényezőből tevődik össze. Először is a listánk első helyén szereplő személy elhalálozásakor 35 pont üti a markunkat. A második helytől a huszonötödikig a pontokat úgy számítjuk, hogy harmincból kivonunk annyit, amennyi az adott híresség helyezése volt a listánkon. Tehát a 13. helyről kiesett személyért 17 pont jár.

Az életkort is pontra lehet váltani. Húsz éves kor alatt 75 pontot kapunk, 20 és 50 között 50 pont jár, 51 és 80 között 20 és 81+-os versenyzők esetén mindössze 5.

Természetesen a halál oka is pontra váltandó. A természetes halál és a halálbüntetés 5 pontot ér. A drogtúladagolás elég megszokott lehet a celebvilágban, mert csak 15 pont jár érte, ugyanúgy, mint az értéke alapján szintén átlagosnak számító öngyilkosságért. A gyilkosság 20 pont, de csak akkor ér, ha a halott nem egy háborúban álló kormány tagja és nincs háborús övezetben. 25 pontot fizet az autóbaleset, ide tartozik az ittas vezetés is. Szintén 25 pont a fulladás, a vadászbaleset és hasonló peches esetek. A repülőgép-, hajó-, illetve az autón, motoron kívüli más közlekedési eszközön történt baleset 35 pontot hoz a tippelő kasszájára. A gyilkosság 50 pontot ér.

És végezetül vannak még az egyedi pontok, amit egy közepesen egyszerű, de részletezésre nem érdemes képlet segítségével számítanak ki. Az egyedi pontok arra jók, hogy plusz ponthoz jussanak azok, akik olyan ember halálát tippelik meg, amire a többiek nem számítottak. A legtöbben például Fidel Castro halálára számítanak, ezért Fidel Castro egyedi pontjai alacsonyak, viszont vannak olyanok, akiknek a halálára csak egy-egy ember számít ezért ők magas egyedi pontszámmal indulnak.

Szankciók és tiltások

Ez egy komoly játék komoly szabályokkal, komoly embereknek, ezért a készítők a szabályok lefektetésénél mindenre gondoltak. Kizárás jár például azért, ha valaki a jobb helyezésben reménykedve a listáján szereplő celeb(ek) halálát okozza, ráadásul ebben az esetben a nevezési díjat nem is fizetik vissza. Csak a lenyomozható, bizonyítható elhalálozások érnek. Azok a celebek, akik a játék kezdetekor halálra ítéltek, vagy halálsoron vannak nem vehetnek részt a játékban.

A nyeremények elosztása

A 2007-es szezon teljes büdzséje 400 dollár. Ebből 30 dollárt kap az automatikusan, aki eltalálja az év első halálát, a maradék pénz 65 százaléka illeti az első helyezettet, 25 a másodikat és értelemszerűen 10 a harmadikat.