Egy feljelentő hajlamú szemtanú szerint az albán énekes figyelmetlenségből rossz üzemanyaggal töltötte fel gépjárművét, de - a személyzetnek és a szakembereknek hála - nagyobb anyagi kár nélkül úszta meg a balesetet.

Kellemetlen közjátéknak volt szemtanúja Mark Spicc álnevű feljelentőnk, aki szerint "szombat délután a pestlőrinci Tesco benzinkúton éppen autópálya-matricát vásároltunk, mikor egy kétségbeesett hang szakította félbe a tranzakciót. A hang tulajdonosa az ujjatlan mellényben feszítő Delhusa "mindenemafarmerem" Gjon volt, aki a vásárlóközönség füle hallatára töredelmes vallomást tett arról, hogy figyelmetlenségből 98-assal tankolta tele a dízelautóját, ami 10 km megtétele után rángatással jelezte a problémát."

Gjon szemmel láthatóan megbánta tettét, és a pénztáros hölgyektől érdeklődött arról, hogyan tudná helyre hozni a hibát. A hölgyek nagyon empatikusak voltak, és minden más tevékenységet a háttérbe szorítva fókuszáltak a művész problémájára, emiatt még a barátnőm kérését is figyelmen kívül hagyták az áfás számlával kapcsolatban, úgyhogy érintőlegesen mi is kárvallottjai lettünk Gjon figyelmetlenségének. A pórul járt autó, ha jól láttam, egy újszerű, fekete Mercedes volt."

Feljelentőnk nem tévedett az autót illetően. Kérdésünkre az énekes asszisztense röviden elmesélte, hogy "ki lett híva a kúthoz egy szakember, aki negyedórán belül a meg is jelent a helyszínen. Szakszerűen leszívta a benzint, majd feltöltöttük gázolajjal."

Delhusa Gjon asszisztensétől azt is megtudtuk, hogy az autóban nem okozott kárt az oda nem illő üzemanyag, azóta is vígan gurul az utakon.      

Ha benzint kap a dízelautó
A modern, közös nyomócsöves személygépjárműveknél tönkremegy az üzemanyag-szivattyú, ami több százezer forint kiadást is jelenthet. Erre még rájön a munkaköltség, a beállítás, így könnyen átlépi a korrigációs költség a milliós határt is. A régebbi adagolós dízeleknél "csak" az adagoló megy szét. A dízeles üzemanyag-ellátó rendszerekben terveznek a gázolaj kenési képességével, a benzin viszont nem ken. Ha mégis eljut az égéstérig, mivel a benzint nem tudja úgy összenyomni, hatalmas csörömpöléssel durrog, esetleg bonuszként a hengerfejet is tönkreteszi. Nem sokáig képes működni, szinte azonnal megáll az autó.