Demszky Gábor főpolgármester a hétvégén szabálytalanul hajtott be egy egyirányú utcába, ahol szabálytalanul parkolt, majd szabálytalanul távozott. Lapunk egy olvasója megörökítette az esetet, a térfigyelő kamerák szintén, így elegendő bizonyíték esetén 30 ezer forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak Demszky-re.

Demszky Gábor vasárnap rossz irányból hajtott be az egyirányú Holló utcába, majd a járműforgalom elől elzárt területen, a "Megállni tilos" tábla hatálya alatt szabálytalanul parkolta le autóját, ezután elsétált egy közeli építkezésre, ahonnan tíz perc után visszatért, beszállt autójába, és ugyancsak szabálytalanul visszatolatott a Király utcába - írta egyik olvasónk, aki képeket is készített az esetről.

Szabálysértési eljárást indítottak az ügyben

Klikk!

A Polgármesteri Hivatal sajtóosztályának egyik munkatárása lapunknak elmondta, a főpolgármester a Gozsdu udvar felújítását tekintette meg.

A főpolgármestert nemcsak olvasónk fotózta le, cikkünk alapján az RTL Klub híradója is foglalkozott az üggyel. Ők úgy tudják, filmfelvétel is készülhetett a szabálytalanságsorozatról, a sarkon ugyanis egy térfigyelő kamera működik. Ezeket a felvételeket is vizsgálja a rendőrség, tudta meg az RTL Klub Híradója a BRFK-tól, ahol közölték: szabálysértési eljárást indítottak az ügyben.

30 ezres büntetés

Gyene Bálint ügyvéd a televíziónak elmondta, ha megállapítható a szabálysértés, akkor a közlekedési szabályok megsértése miatt 30 ezer forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak Demszky-re.