horoszkóp

Demszky levetette a kerékbilincset autójáról

2008.04.20. 12:00
A főpolgármester különlegesen védett övezetben parkolt a BKV-tárgyalások ideje alatt. Kocsijára először kerékbilincs került, de közbenjárására a közterület-felügyelők később elengedték. Rogán Antal kerületi polgármester szerint hiba volt.

A főpolgármester a budapesti József Nádor téren parkolt le autójával, míg szombat délután a BKV finanszírozási tárgyalásán vett részt a Pénzügyminisztériumban. Bár volt behajtási engedélye, a közterület-felügyelők ezt nem vették észre, és kerékbilincset tettek az autóra - írja a Bors. Demszky a tárgyalások szünetében megmutatta érvényes behajtási engedélyét a személyzetnek, így a bilincset eltávolították az autóról, és bár mikulás-csomagot is hagytak, a politikusnak nem kell befizetnie a büntetést - tájékoztatta a lapot Czuk Dorottya, a főpolgármesteri hivatal sajtófőnöke.

A behajtás nem jogosít parkolásra

A Vasárnapi Blikk ugyanakkor Rogán Antal kerületi polgármester véleményét idézi, aki szerint Demszky olyan különlegesen védett övezetben parkolt, ahol engedélye biztosan nem érvényes. Rogán szerint a főpolgármester a Pénzügyminisztériumhoz tartozó különlegesen védett övezetben csak kétfajta engedéllyel parkolhatott volna: lakossági behajtási, vagy áruszállítási engedéllyel; és úgy véli, Demszky nem ilyennel rendelkezik. A főpolgármester által a közterület-fenntartóknak mutatott "zöld kártyáról" azt mondja, ez csak a behajtási hozzájárulás, ami arra elegendő, hogy behajtson vagy áthaladjon a védett zónán, parkolásra azonban nem jogosít.

"Mikulás-csomag"

Rogán a főpolgármester figyelmét levélben fogja felhívni arra, hogy engedély nélkül parkolt. Czuk Dorottya a Blikknek is megszólalt, a vádra reagálva elmondta: a főpolgármester a különlegesen védett övezetben parkoláshoz szükséges engedéllyel is rendelkezik, ami ott is volt a szélvédő mögött, "csak rosszul látszott".

Visszaeső

Demszky Gábornak nem először okoz gondot a parkolás: januárban szabályalanul hajtott be egy egyirányú utcába, ahol szabálytalanul parkolt le, majd szabálytalanul, tolatva távozott. Akkor szabálysértési eljárás is indult a főpolgármester ellen, aki elismerte vétkességét és kijelentette, nem fog fellebbezni a döntés ellen.