Börtönbüntetésre ítélték Robert de Niro lengyel származású házvezetőnőjét New Yorkban. A nő Robert de Niro mellett más hollywoodi sztár házát is takarította és mint nemrég kiderült, közben áldozatai hitelkártyáival járt vásárolni és lopkodott lakásaikból.

A Lucyna Turyk-Wawrynowicz névre hallgató elítélt egytől három évig terjedő börtönbüntetést kaphat. Az amerikai People magazin állítása szerint a bíró elutasította kérését, hogy a büntetés helyett inkább utasítsák ki az országból, hogy hazatérhessen. Mint mondta, nemrég halt meg a testvére, aki sok gyereket hagyott hátra. "Senkijük sincs, aki gondoskodna róluk" - mondta a tárgyaláson.

De Niróéktól gyémánt fülbevalót lopott

Robert de Niro

A 35 éves nőt tavaly júniusban kapták el. Február elején bevallotta, hogy több ismert kuncsaftját meglopta, akik között olyan nevek szerepelnek, mint Candice Bergen és Isabella Rosselini színésznők. Bűnlajstromán egyebek mellett az is szerepel, hogy áldozatai bankkártyájával ment bevásárlókörútra. Robert de Niro New York-i lakásából két gyémánt fülbevalót is magával vitt 95 ezer dollár értékben. Az ékszerek tulajdonosa Grace Hightower, a színész felesége volt. Richard Kenney vezető nyomozó a tárgyaláson elmondta, hogy a házvezetőnő de Niro feleségének cipőit, sőt Candice Bergen bőrdzsekijét és fényképezőgépét is eltulajdonította.

Hamis néven élt

Mindezeken felül azt is bevallotta a nő, hogy egy jelenleg 13 éves lány személyazonosságát is ellopta. Lucyna Turyk-Wawrynowicz a lány TB számát arra használta, hogy letelepedhessen és a munkavállaláshoz szükséges papírokat szerezzen be, melyekre - illegális bevándorló lévén - egyébként nem lett volna lehetősége.