horoszkóp

Johnny Depp a legmenőbb pasi az angolok szerint

2004.09.30. 16:23
David Beckhamről megoszlanak a vélemények, de Peter Andrét nem kedvelik Angliában, ahol legszívesebben Stolichnaya vodkát isznak. Menőről és cikiről döntöttek a britek.
A brit Cool Brandleaders Council felmérésén háromezer, 18 és 44 közötti városlakót kérdeztek meg arról, hogy mit tartanak menőnek. Az angolok 63 különböző kategóriában döntöttek: New Yorkba utazni szerintük rulez, és a Harry Potter-könyvek szerzője is nagyon ott van.

Pitt alulmaradt

A legmenőbb írók kategóriában ugyanis JK Rowlingra szavaztak a legtöbben, aki nem csak hogy népszerű, de nagyon gazdag is, hiszen egymilliárd dollárra saccolt vagyonával idén a Forbes magazin által összeállított 2004 Leggazdagabbjai listájára is felkerült. A színészek közt Johnny Deppet kiáltották ki a legklasszabbnak, aki a népszerű Matt Damon és Orlando Bloom mellett a leg-leg listák állandó szereplőjét, Brad Pittet is maga mögé utasította. A menők közé sorolták még Jude Law-t is, a színésznők között pedig Keira Knightley lett a befutó.

Tarantino, a király

A politikusokat a britek a jelek szerint egyáltalán nem tartják menőnek, a listára ugyanis mindössze egy politikus került fel. A "cool" címet azonban nem Tony Blair, és nem is Margaret Thecher asszony érdemelte ki, hanem Boris Johnson képviselő, akinek neve minden bizonnyal nem cseng túl ismerősen olvasóink számára. Menőnek számít még Richard Branson, a Virgin Atlantic tulajdonosa is, aki mostanában űrrepülőgépek indítását tervezgeti.

A felmérés szerint a legjobb zenét egyébként a The Streets játssza, a legmenőbb rendező pedig Quentin Tarantino.

New York rulez

Az angolok tulajdonképpen nem igazán rajonganak a hazai termékekért. A megkérdezettek többsége például belga sört, a Stella Artois-t jelölte meg a legmenőbb italnak, de nem kevésbé szeretik a Stolichnaya vodkát, ami a második helyen végzett ebben a kategóriában. A szavazók szerint a legdivatosabb ruhamárka az olasz Diesel, a legmenőbbek pedig szerintük kizárólag Audi márkájú autót vesznek. Londonért sem rajonganak annyira, a legdivatosabb hely New York lett, a brit főváros csak a második, de Tokió és Párizs is szóba kerülhet, ha utazásra kerülne sor.

A menő-ciki Beckham

A Cool Brandleaders Council természetesen arra is kíváncsi volt, hogy az angolok mit, vagy kit tartanak cikinek. Jordan és barátja, Peter Andre, Sven Goran Eriksson, Jade Goody valamint Catherine Zeta-Jones bizonyára nem túl boldog, hogy az ellenszenvesek listáján kapott helyet.

A szavazók azonban nem tudták eldönteni, hogy a Real Madrid játékosa, David Beckham menő, vagy inkább ciki-e, az ő neve ugyanis mindkét listán szerepel. Feleségével, Victoriával kapcsolatban azonban szinte teljes a nemzeti egyetértés: őt szinte gondolkodás nélkül a nem szimpatikus sztárok közé sorolták.