Détár Enikő és Rékasi Károly válságba jutott házasságáról az utóbbi időben egyre vadabb találgatások láttak napvilágot. A színésznő bevallotta, hogy el akarja hagyni a férjét, de cáfolta, hogy azért akar elválni Rékasitól, mert összejött a Madách Színház egyik táncosával.

Huszonegy év házasság után Détár Enikő elhagyja férjét, Rékasi Károlyt. A házaspár a Találkozások című műsornak adott interjújában vallott kapcsolatukról, mert szeretnének véget vetni a találgatásoknak, írja a Blikk.

Elmúlt a szerelem

Détár Enikő a Találkozások riporterének bevallotta, hosszas vívódás után ő döntött úgy, hogy ezentúl a saját útját akarja járni. Mint mondta, még "neki is furcsa, hogy húsz év után változtatni akar ezen az életközösségen", de ki akar lépni a kapcsolatból, mivel Rékasi Károly iránt már csak szeretetet érez. "Bennem elmúlt az a fajta szerelmes, odaadó rajongás, vágy, amely - ahogy én ítélem meg a világot - egy asszonyt, egy nőt egy férfihez kell, hogy kössön" - nyilatkozta a színésznő.

Nem képes elengedni

Rékasi Károlyt nagyon megviseli felesége döntése és nehezen törődik bele, hogy Détár már nem akar vele élni. Nemrég néhány napra még a pszichiátriára is befeküdt, mert azt érezte, "ha nem vonja ki magát a forgalomból, akkor megkattan". "Lehet, hogy sokkal jobban tenném, ha szabadon engedném Encit. Ha hagynám, hogy az által vágyott szabad és új életet kezdje élni, ha nem próbálnám magamhoz kötni, de nem megy!" - mesélte a Találkozásoknak Rékasi.

A feleség megy

Az elmúlt napokban néhány lap arról számolt be, hogy Détár beleszeretett egy nála mintegy húsz évvel fiatalabb táncosba, és ezért kezdeményezte a válást, a műsorvezető azonban cáfolta, hogy egy másik férfi miatt hagyja el Rékasit. A színésznő azt is elmondta, férjével abban maradtak, hogy ő költözik el a családi otthonból, azt azonban még nem döntötték el, hogy két gyermekük, Gigi és Zsebi melyikükkel marad.

El kellett mondani

Détár Enikő és Rékasi Károly két okból vállalta, hogy beszél a házasságuk válságáról, írja a Blikk. Úgy érezték, nem lenne korrekt, ha egyetlen szót sem szólnának, hoszen Détár egy olyan műsor házigazdája, amely hírességek életével foglalkozik. Egyúttal azt remélik, hogy ezzel a nyilatkozattal elérik azt, hogy a sajtó a továbbiakban ne foglalkozzon a magánéletükkel.