A két énekes a jövőben összedolgozik, mert szeretik egymást. Nem úgy, hanem szakmailag. Delhusa szerint Pákóban van egy adag hamisítatlan afrikai, ami Európában nagy kincs. Pákó szerint pedig Delhusa Gjon kedves és aranyos ember, aki mellesleg okos is.

„Eddig csak a médiákon keresztül ismertük egymást” – mondta Delhusa Gjon Fekete Pákóról az Esti Frizbi forgatásán. Pákó is úgy érzi, hogy köztük a dzsungelben szövődött igazi barátság, ami azóta munkakapcsolattá forrta ki magát. Delhusa mindeközben annak adott hangot, hogy szerinte Pákó már beírta magát a könnyűzene történelmébe. A zenész, állítása szerint, azért is kedveli Pákót az első pillanattól, mert ahogy törte a magyart, minduntalan apjára emlékeztette.

A két zenész egy ismertemberes realitybe kerül össze, és ott – állításuk szerint – nagyon megkedvelték egymást, amit egy vérszerződéssel meg is akartak pecsételni. Delhusa azt is elmondta Hajdúnak, egyszerűen szereti, ahogy Pákó beszél, mert nagyon aranyos akcentusa van. Miközben az albán énekes éppen rajongott az akcentusáért, addig a Fekete a poklok polkát járta meg, mert Kinter Oszkár nem szerette őt, és ennek hangot is adott a Celeb vagyok-ban. A Cool Tv-s műsorvezető akkor még nem sejthette, hogy nemtetszésével egy barátság katalizátora lesz, hiszen ki gondolta, hogy Delhus Gjon megszánja Fekete Pákót és elkezdi vigasztalni. Pedig ez a pont nagyon lényeges, hiszen minden további közös dalért egyértelműen Kintert kell okolni, aki nem bírt magával és a véleményét feltétlen közölni akarta a világgal.

Kinter Oszkár a főgonosz

„Gjoni odajött hozzám, és azt mondta: ilyen emberekkel ne foglalkozzak. Tudnád, hogy megdobbant a szívem” – mesélte Fekete Pákó az Esti Frizbiben. A két énekes találkozásnak hamar lett közös produktuma, amin nem kell csodálkozni, mert ilyen ez a popszakma. Bár Delhusa Gjon azt nyilatkozta, nem tudja, mit jelent az Akala Mago, mégis ez az első duettjük címe és refrénje. „Minden nap mást jelent, valami farsangi ünnep lehet, mint Rióban a karnevál vagy amit az afrikaiak minden évben megrendeznek. Vagy törzsi ünnep. Szó szerint talán valami fiesta: ünnepeljünk táncoljunk közösen.” Delhusa arra is kitért, hogy Pákóval pusztán baráti viszonyt ápol, és biztosan állítja: mindketten nőket szeretik.

„Ami pedig Pákónak a didi és társai attitűdjét illeti, nem vonható le belőle semmilyen konzekvencia. Ettől ő még egy kiváló ember. Ez jött be neki, ezt adja el. Egyébként nagy változás fog nála is beállni, mert most már rávilágítottam, hogy Afrika egy olyan gazdag ország, ami tele van muzikalitással és zenei lehetőségekkel, és ezzel érdemes foglalkoznia. Zenei rendezőként fogok részt venni majd a lemezén vagy lektorként. Csak megmutatom, amit hozzá tudok adni, de ő adja majd az afrikaiságát a lemeznek.” Az énekes arról is beszámolt, hogy már rögtön az első munkanapjukon kellemesen csalódott Pákóban, mert nemcsak precíz, hanem pontos ember is, és tapasztalatai szerint komolyan veszi a közös projektet.

Afrika egy gazdag ország

Nézzen duettet!

Delhusa nem aprózta el, mikor arra kértük, mondja el, mit szeret Fekete Pákóban. „A tisztasága, az őszintesége, a naivsága fogott meg, ami nálunk Európában nem nagyon létezik. Egy olyan ősi energiát hozott magával, amit nem lehet elrontani, megmásítani, ami irigylésre méltó. Ebben benne van egy adag félrevezethetőség, amit a magyarok ki tudnak játszani.” Ehhez képest Fekete Pakó sokkal egyszerűbben és nyersebben fogalmazott, mikor ugyanerre kértük. „Kedves, szimpatikus, ügyes ember. Nagyon okos és barátságos.” Fekete Pákónak a hirtelen jött barátság miatt azzal is kell számolnia, hogy a jövőben az albán-magyar barátság házában kell majd fellépnie.