A Lady Diana halálának körülményeit vizsgáló nyomozó, Sir John Stevens, a Scotland Yard vezetője kijelentette: készen áll arra, hogy kihallgassa a királyi család tagjait, köztük Károly walesi herceget is.
"Ha szükségesnek látom, meg fogom tenni" - jelentette ki a rendőrfőnök a BBC-nek adott interjúban, amely pénteken megjelent a brit napilapokban, a Daily Telegraph-ben és a Daily Mailben.

Hat év után vizsgálják

Nagy-Britanniában január 6-án két elkülönített vizsgálatot indítottak Diana hercegnő és Dodi Fayed halálának ügyében. Michael Burgess, a hivatalos udvari halottkém a Diana halálának körülményeit vizsgáló nyomozással a Scotland Yard főnökét bízta meg.

A 36 éves Diana hercegnő és a 42 éves Dodi Fayed, valamint sofőrjük, Henri Paul 1997. augusztus 31-én hunyt el Párizsban, az Alma híd alatt, ahol autójuk egy oszlopnak rohant. A francia szakértők szerint a baleset oka egyrészt a sofőr ittassága volt, másrészt az, hogy a Mrecedes, amely megpróbálta lerázni a lesifotósokat, túl nagy sebességgel haladt.

Összesküvés-elmélet

A Daily Mirror című londoni napilap január 6-án állt elő az összesküvés-elmélettel. Eszerint Diana Károlyt gyanúsította volna azzal, hogy az életére tör, erről egy levél tanúskodik, amelyet a hercegnő 10 hónappal a halála előtt írt volt személyi inasának, Paul Burrelnek.

"Életem legveszélyesebb időszakáról van szó, a férjem egy autóbalesetet tervez, fékhibával, amelynek következtében súlyos fejsérülést szenvednék, és így szabadon feleségül vehetné" Camilla Parker-Bowles-t a levél szerint, amelyet a Daily Mirror közölt.

"Egy rendőrtiszt nem bonyolódik bele elméletekbe, hanem arra halad, amerre a bizonyítékok vezetik" - szögezte le Sir John Stevens.