Diana hercegnő családja állítólag idén jelenteti meg a hercegnő első hivatalos önéletrajzát, miközben a témában Andrew Morton bestsellerszerző is újabb könyvkiadásra készül.
A Sunday Telegraph értesülései szerint Diana idősebb nővére, Sarah McCorquodale úgy fogalmazott, hogy a "Diana, The Portrait" címet viselő könyv célja az lenne, hogy helyreálljon a hercegnő személye körül felborult egyensúly. Ezúttal kisebb hangsúlyt kapnának Diana házasságának gondjai és zűrös szerelmi élete, inkább humanitárius és szociális tevékenységének bemutatása lenne a cél. A könyvből származó bevételeket a család állítólag a jótékonyksági célokra létrehozott Diana Emlékalapítvány rendelkezésére bocsátaná.

Az előszót az egykori dél-afrikai elnök, Nelson Mandela írta.

Ellenéletrajz

A könyvnek várhatóan nagy konkurenciát jelent majd egy júniusra tervezett biográfia, mely nagyjából "Diana, a szerelem keresése" címmel fordítható. A szerző Andrew Morton. A bestselleríró 1992-ben elsőként szellőztette meg a hercegnő és Károly herceg közti elidegenedés kérdését Diana igaz története című művében.

Az NBC nevű amerikai tévétársaság márciusban egy eddig a nyilvánosság elől eltitkolt hangfelvételből tervezi kivonatok közlését. A szalagon Diana állítólag nyíltan beszél zátonyra futott házasságáról.