horoszkóp

Diana az ifjabbik Kennedy szeretője volt

MTI
2005.06.27. 16:20
Diana hercegnő a néhai amerikai elnök, John F. Kennedy fiának, az ifjabb JFK-nek a szeretője volt, és arról álmodozott, hogy egy nap Amerika First Lady-je lesz - ez derül ki a brit könyvpiacra várhatóan bombaként berobbanó legújabb Diana-kötetből.

A könyvet - amelynek sorozatközlését a The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap kezdte meg hétfői számában - a nyolc éve elhunyt walesi hercegnő egyik legbizalmasabb egykori barátnője, Simone Simmons írta, Diana: The Last Word (Diana: az utolsó szó) címmel.

Szép emlékű hotel

A Londonban szerdán a boltokba kerülő műből kiderül, hogy Diana 1995-ben, tehát még Károly trónörökös feleségeként lett ifj. John Kennedy szeretője, mégpedig ugyanabban a New York-i szállodában, a Carlyle-ban, ahol annak idején Kennedy elnök, John junior apja Marilyn Monroe-val töltött intim légyottokat. Az ifjabb Kennedy arra próbálta rábírni Dianát, hogy adjon interjút az általa kiadott, George című elit magazinnak. A hercegnő erre nem volt hajlandó, arra viszont igen, hogy találkozzon az "Amerika trónörökösének" is titulált, igen sármos John Kennedyvel.

Egymásba bonyolódtak

Amikor az ifjabb JFK megérkezett Diana lakosztályába, amely éjszakánként 3200 dollárba (600 ezer forintba) került, "beszélgetni kezdtünk, a dolog elkezdett kibontakozni és egyszer csak az ágyban találtuk magunkat" - idézi Dianát a könyv, amelynek szerzője öt éven át több száz, igen személyes beszélgetést folytatott a hercegnővel. Diana annak idején maga is bevallotta, hogy házastársi hűsége a vele igen rideg módon bánó Károly trónörököshöz - aki őt szintén megcsalta - nem volt maradéktalan, az ifjabbik Kennedyvel létrejött bensőséges viszonyáról azonban a világ eddig hivatalosan nem tudott.

Elnökné akart lenni

A mű szerint Diana tovább akarta fejleszteni a kapcsolatot, és arról álmodozott, hogy ha JFK Jnr. apja politikai örökébe lép, belőle egy nap az Egyesült Államok First Lady-je lehetne. Az egy éjszakás kalandnak azonban nem lett folytatása, és mindkettőjük élete tragikus fordulatot vett. Diana két évvel később, 1997-ben új szeretője, a Harrods-trónörökös Dodi Fayed oldalán halt meg egy párizsi autószerencsétlenségben, Kennedy pedig, aki végül Carolyn Bessette-et vette feleségül, 1999-ben maga vezette repülőgépével, feleségével együtt a tengerbe zuhant.