horoszkóp

Mohamed Al Fayed lenácizta az angol királyi családot

2008.02.20. 16:34
Kapcsolódó cikkek (1)
Mohamed Al Fayed szerint a brit királyi család - az angol és francia titkosszolgálat bevonásával - ölette meg fiát és Diana hercegnőt, mert jegyesek voltak. Al Fayed szerint Fülöp herceg adta ki az utasítást, amihez Tony Blair akkori miniszterelnök is falazott. A nyílt meghallgatásra zsúfolásig telt terem közönsége istenien szórakozott a képtelennél képtelenebb vádakon.

Hétfőn tett vallomást Mohamed Al Fayed, az 1997-es autóbalesetben Diana hercegnővel együtt elhunyt Dodi Al Fayed apja. Az idős milliárdos ezúttal az októberben kezdődött vizsgálat hivatalos meghallgatásának keretében fejthette ki régóta hangoztatott összeesküvés-elméletét a pár meggyilkolásáról, sőt ezúttal még meg is nevezte a bűnösöket - írja a Times. Al Fayed egy hosszú gépelt szöveget olvasott fel vallomásként, a zsúfolásig telt teremben a nézők állítólag rendkívül jól szórakoztak.

Drakula és Frankenstein a családban

Al Fayed szerint Dianát és barátját az angol (MI6) és a francia titkosszolgálat közös együttműködésével gyilkoltatta meg a hercegnő egykori apósa, Fülöp herceg, aki - az egyiptomi születésű üzletember szerint – náci és rasszista. „Tudják, mi a valódi neve? Valami német, Frankensteinre végződik, vagy ilyesmi!” – állította drámaian Al Fayed Fülöp hercegről, nyilván arra gondolt, hogy a herceg a dán-német Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburt arisztokrata család egyik leszármazottja. A rémregény-hasonlatokhoz vonzódó Al Fayed további frappáns hasonlatot is talált a királyi családra, szerinte Lady Di „húsz éven át szenvedett ettől a Drakula-családtól”. A Drakula-családot szerinte azért zavarta, hogy válása után a hercegnő az ő fiával kezdett járni, mert kényelmetlenül érintette őket Dodi Al Fayed muszlim vallása.

A Harrods-tulajdonos azt a régi állítását is előhozta, hogy Diana hercegnő halálakor Dodi Al Fayed gyerekét várta, sőt jegyesek is voltak. Az előbbit nem igazolták a hercegnő boncolásának eredményei, az utóbbiról senki se hallott. Persze ez nem véletlen: „Diana telefonon mondta el nekem, hogy terhes. Én voltam az egyetlen, akivel megosztották. Azt is mondták, hogy eljegyezték egymást, és hogy hétfőn akarják majd bejelenteni” – mondta el a meghallgatáson.

Klikk!

Károly krokodilra cserélte Dianát

Al Fayed a walesi herceget, Diana hercegnő volt férjét is hibáztatta, mert szerinte Károly herceg is részt vett exneje meggyilkolásában. „Biztos vagyok benne, hogy tudta, mi történik… mert el akarta venni a Kamilláját, és erre tessék, ez lett... Kivégezték. Aztán elvehette azt a krokodil feleségét, és most örül..." - osztotta meg Al Fayed a bírósággal elméletét és véleményét. Természetesen a királyi család nem egyedül hajtotta végre a merényletet: Al Fayed szerint az akkori angol miniszterelnök, Tony Blair is aktívan részt vállalt a feladatokban.

Elméletek a tények ellenében

A felolvasás előrehaladtával, a déli ebédszünetre már az is kiderült, hogyaz angol és francia titkosszolgálatok rengeteg beépített embert mozgattak Diana és Dodi környezetében: Al Fayed szerint francia orvosok, rendőrök, Dodi Al Fayed saját alkalmazottai, Diana családja, barátai és ügyvédje, a párizsi francia nagykövet és mindenféle médiamunkások is mind csak a pár elleni merénylettel voltak elfoglalva, sőt még a Dianát kórházba szállító mentőben is az angol titkosszolgálat emberei voltak. "Hm, meglehetősen sok érintett" - reagált szárazon a meghallgatást vezető halottkém, Ian Burnett.

A haláleset vizsgálatát több mint egy évtizedig késleltette, hogy Angliában és Franciaországban is párhuzamosan folyt a nyomozás. A tények jelenleg azt mutatják, hogy a halálos balesetet egy paparazzó fehér Fiat Unoja okozta, ami nekikoccant az Al Fayed biztonsági főnöke, Henry Paul által vezetett Mercedesnek. Mivel azonban a pár nagy sebességgel menekült a fotósok elől - ráadásul Henry Paulról később kiderült, hogy ittas volt -, ez a kis lökés elég volt hozzá, hogy bekövetkezzen a baleset.

Persze mindez nem igaz

A felsőbírósági eljárás szerdai tárgyalási napján tett tanúvallomást Sir Richard Dearlove, aki a párizsi szerencsétlenség idején az MI6 műveleti főnöke, utána pedig - 2004-ig - első számú vezetője volt. Dearlove tömören "teljes képtelenségnek" és "abszolút nevetségesnek" minősítette Fayed kijelentéseit, főleg azt, hogy az MI6 az edinburgh-i herceg utasításait hajtaná végre. Sir Richard szerint a szolgálat és az udvar között nincs semmilyen formális kapcsolat.

A Korona nevében eljáró ügyvéd kérdésére, miszerint a titkosszolgálat kapott-e engedélyt a hercegnővel kapcsolatos bármilyen műveleti tevékenységre, az MI6 volt főnöke határozott nemmel válaszolt. Kijelentette azt is, hogy az MI6 senki ellen nem hajtott végre merényletet azon csaknem 40 év alatt, amelyet ő a cégnél töltött.

Az ügyben folyó vizsgálat súlyát jelzi, hogy Dearlove megjelent a szerdai tárgyalási napon és nyilvános tanúvallomást tett. A csaknem százéves múltra visszatekintő MI6 - hivatalos nevén titkos hírszerző szolgálat (Secret Intelligence Service, SIS) ugyanis eddig soha nem volt hajlandó sem cáfolni, sem megerősíteni semmilyen állítást vagy értesülést titkosszolgálati tevékenységével kapcsolatban. Sir Richard Dearlove az MI6 első vezetője, akinek neve egyáltalán közismertté vált; az SIS korábbi főnökeit csak "C" megjelöléssel illették.