Bár már jó ideje Justin Timberlake-kel randizgat, összeköltözésről szó sincs: a szőke sztár nagyon is szeret egyedül lakni. Macskáit ideális lakótársnak tartja, a pénznél is fontosabbak számára a barátai, és bár Shrekben hercegnőt szinkronizál, nem hisz a tündérmesékben.
Bár jelenleg Justin Timberlake-kel randevúzgat, Cameron Diaz nagyon is szeret egyedül lakni. "Nem hiszem, hogy együtt tudnék élni bárkivel is" - nyilatkozta a szőke színésznő a New York Daily News-nak. "Szeretek egyedül lenni, jól elvagyok a macskáimmal. Régi álmom, hogy eltölthessek egy hónapot teljes magányban, hogy senkihez se kelljen szólnom egy szót se." Tekintve a sztárok életmódját, ez nem egyszerű, de Diaz azt állítja, tud időt szakítani a magányra is. "Valahogy mindig megoldom, de szükségem is van rá, hogy egyensúlyban tudjam tartani az életem" - mondta Diaz.

A barátait tartja az igazi értéknek

Bár a színésznő filmenként 11,3 millió fontot (4.250 millió forintot) kaszál, azt állítja, az életmódja nem mondható extravagánsnak. "A pénz stabilitást és biztonságérzetet ad, és ez tökjó. Ráadásul minderre a megkeresett pénzemnek csak egész kicsi részét kell elkölteni. A fő értéket számomra az engem körülvevő barátok jelentik" - fogalmazott a filmsztár. "Különben is, senkinek semmi köze ahhoz, mennyit keresek. Olyan indiszkrét és durva dolog ezt firtatni!"

Sose akart mesebeli hercegnő lenni

Diaz most épp a Shrek 2. bemutatójára utazott Cannes-ba, ugyanis ő kölcsönzi a hangját a rajzfilmbeli óriás menyasszonyának, Fiona hercegnőnek. A színésznőt elkísérte párja, Justin Timberlake is, aki viszont testi valójában is feltűnik a rajzfilmben: a rajzfilm alkotói szerint ugyanis egy mesebeli hercegnő lányszobájának falán is csak ugyanaz van, mint minden lányszobáén: egy Justin Timberlake poszter. Diaz jót derült, amikor először szembesült a filmben a vicces utalással: "Esküszöm, nem az én ötletem volt, nem is tudtam róla! Amikor viszont megláttam, óriási poénnak találtam!"

A mesefilm szinkronizálása ellenére a színésznőt magát gyerekként egyáltalán nem tudták elvarázsolni a tündérmesék. "Miért visel valaki például üvegcipellőt? Mit lehet abban csinálni?" - értetlenkedik a mesék romantikájára kevéssé fogékony Diaz. "Gyerekkoromban én inkább a Gyalogkakukkot néztem, azon legalább lehetett nevetni."