Hétmillió forintos gyerektartást fizethet P. Diddy

2004.10.06. 17:04
Sean Combs rapmogul nem tudott megmenekülni az Egyesült Államok legmagasabb gyermektartása elől, a kedden nyilvánosságra hozott bírói ítélet szerint ugyanis mintegy 35 ezer dollárt, azaz több mint 7 millió forintot köteles fizetni 10 éves fia, Justin után.
A P. Diddy néven ismert zenész volt élettársa, Misa Brim augusztusban nyújtott be kérelmet a bírósághoz, miszerint szeretné, ha Diddy a korábbi 5 ezer dollár helyett havi 35 ezer dollárt juttatna számlájára. Kérelmét azzal indokolta, hogy a rapper kisebbik fiát is ennyiből tartja el. P. Diddy, - korábban Puff Daddy - akkor azt nyilatkozta, Brim csak saját életszínvonala növelésére követel több pénzt, hiszen a gyermek össze költségét, az iskolától kezdve a ruhatárig ő állja. "Justin a legjobb iskolába jár kiváló tanárokhoz. Nem is beszélve arról, hogy néhány éttermemet a nevére írattam. El sem tudom képzelni, mi többet tehetnék a fiam biztonságáért"- fakadt ki a zenész.

Legombolt rapper

Most azonban egy 13 oldalas indoklást olvashat arról, miért is fizessen mintegy hatszor annyit a korábbi összegnél, írja a Yahoo. A bírósági indoklás szerint a gyerektartás összegét Combs éves jövedelméhez mérték, ami mintegy 50 millió dollár. A zenész pedig bárhogy szerette volna, nem tudott elfogadható bizonyítékot szolgáltatni azon kijelentésére, hogy jövedelme valójában ennél kevesebb, mondta el David Klein bíró. A megemelt tartásdíj mellet köteles mintegy 398 ezer dollár megtérítésére visszamenőleg, mely fia fogorvosi és iskoláztatási költségeit fedezné. Combs emellett még 60 ezer dollárt kell jutasson Brim ügyvédjének.

"A bíróság visszaélt ügyfelem helyzetével, és biztosan fellebbezni fogunk" - nyilatkozta, Stephen Gassman, Combs ügyvédje. "Ez nem gyermektartás, hanem felnőtt-tartás. A tartásdíj bármilyen emelése Misa Brim, és másik két gyermeke életszínvonalát javítja, és nem szolgálja Mr. Combs gyermekének javát, hiszen ő eddig is tökéletesen el volt látva mindennel."

Mennyit keres?

Elégedetten nyilatkozott viszont Misa Brim ügyvédje, Brett Kimmel, aki szerint alighanem az ország legmagasabb gyerektartását ítélte meg ügyfele számára a bíróság. Combs ügyvédje azonban azzal érvel, hogy a felek között született egy megállapodás 1996-ban, amikor gyermekük két éves volt. Akkor Combs havi 2795 dollár gyerektartást vállat, ami a szerződés szerint 1290 dollárra csökken a gyerek 14. születésnapja után. Ezen megállapodás ellenére, Combs minden évben, önszántából emelte a támogatás összegét, idén már 5512 dollárt fizetett havonta. Emellett, mint mondta, ügyfele bevétele korántsem 50 millió dollár, hanem, "pusztán" 16 millió dollár évente.

A stylist Misa Brim azonban azt állítja, többször hallotta volt élettársát dicsekedni, miszerint évi 50 milliót is megkeres és már milliárdos, valamint arról is tudomása van, hogy kisebbik fia, Christian eltartásáért 35 ezer dollárt fizet Kim Porternek, akivel egyébként hol együtt él, hol nem. Amíg Combs be nem bizonyítja ezen állítások ellenkezőjét, addig a bíróság szerint képes kifizetni a Brim által követelt összeget.