Étvágyának csökkentése, és a súlyleadás elősegítése érdekében gyomorszűkítő műtétet hajtottak végre a negyvennégy éves Diego Maradonán.
A világbajnok argentin labdarúgó műtétére azért volt szükség, mert visszavonulása óta eltelt időszakban drámaian meghízott - közölték a műtétet végrehajtó orvosok szombaton.
#alt#
Diego Maradona

A kolumbiai Cartagenában lévő Medihelp klinika orvosai elmondták, a negyvennégy éves sportoló operációja kiválóan sikerült, de a ma is közkedvelt sztárnak körülbelül három napig a kórházban kell még maradnia. Mint a műtétet végrehajtó orvos közölte, a nem éppen szálfa termetéről ismert, 167 centiméter magas labdarúgó összesen 121 kilogramm volt, amikor befeküdt a kórházba.

Út a gyomorszűkítésig

Maradona 1997-ben hagyott fel a hivatásos játékkal, neve azonban nem került le a pletykalapok címoldaláról, a visszavonult játékos ugyanis a kábítószer rabjává lett, és folyamatos botrányok zajlottak körülötte. Kokainfüggőségétől egy kubai klinikán próbált több alkalommal is megszabadulni, a terápia azonban nem volt igazán sikeres, a volt futballsztár újra és újra visszaesett.

Testsúlya eközben folyamatosan növekedett, és az argentinok imádott Diegója mostanra szinte a felismerhetetlenségig elhízott. Áprilisban az egykor világhírű labdarúgót szívproblémákkal és légzési rendellenességekkel az egyik Buenos Aires-i kórház intenzív osztályára is be kellett szállítani.

A gyomorszűkítő műtétnek a gyomor- és a vékonybélkapacitás csökkentése révén étvágymérséklő hatása van. A nem túl régóta alkalmazott eljárás erősen elhízott emberek általában eredményesen járul hozzá a testsúly jelentős mértékű csökkentéséhez.