Elhagyhatta a kórházat Adam Goldstein, aki másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett egy héttel ezelőtt, amikor repülőgépe lezuhant, majd felgyulladt a Dél-Karolina állambeli Columbia repülőterén. A baleset másik túlélőjének, Travis Barkernek egyelőre maradnia kell. A szakemberek szerint a két zenésznek a teljes felépüléshez közel egy évre lesz szüksége.

Egy héttel azután, hogy Travis Barker és Adam Goldstein repülőgépe felszállás közben lezuhant a Dél-Karolina állambeli Columbia repülőterén, Goldsteint kiengedték abból a kórházból, ahova a baleset után szállították őket -írja az Associated Press. A zenész szóvivője elmondta, DJ AM, azaz Adam Goldstein nagyon szomorú, és egyúttal hálás mindenkinek, aki mellette volt, vagy támogatásáról biztosította. "Arra kérünk mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a magánéletét, hogy nyugodtan pihenhessen és gyászolhassa barátait" - tette hozzá Jenni Weinman.

Bár a kórház szóvivője nem árulta el, hogy a Blink dobosa, Travis Barker pontosan mikor hagyhatja el az egészségügyi intézményt, a zenész egyik barátja, Jermaine Dupri szerint két hét múlva ő is távozhat. A Joseph M. Still Kórház égési sérülésekre szakosodott osztályának vezetője korábban azt nyilatkozta, körülbelül egy év kell ahhoz, hogy a két zenész teljesen felépüljön, de könnyen elképzelhető, hogy az ő esetükben gyorsabb lesz a gyógyulás folyamata. A TMZ információi szerint Barker teste deréktól lefelé égett meg, Goldstein pedig az arcán szenvedett súlyos égési sérüléseket.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan mi okozta a balesetet. Peter Knudson szóvivő szerint a jövő héten várhatóan közzétesznek egy előzetes jelentést. A hivatal washingtoni irodája részéről Debbie Hersman pár napja annyit azért elárult, hogy vélhetően egy defekt miatt történt a baleset. Ezt egyrészt a pilótafülkében található hangrögíztő berendezésen található információk, valamint a kifutón talált abroncsdarabok is alátámasztják.

A gépen összesen hatan utaztak, de csupán a két zenész élte túl a balesetet, mivel nekik még idejében sikerült kimenekülniük a roncsból. Mint kiderült, a pilóta és a másodpilóta halálát részben füstmérgezés okozta, részben pedig a súlyos égései sérülések. A Blink 182 egykori dobosának asszisztense, Chris Barker és a fiúk biztonsági embere pedig az ütközés közben szerzett súlyos sérülések miatt hunyt el. A South Congaree-i rendőrség egyik tisztje szerint az is kész csoda, hogy Travis Barkernek és Adam Goldsteinnek sikerült túlélnie a szörnyű balesetet.