horoszkóp

Demi Moore káros a walesi környezetre

2004.09.21. 11:03
A színésznő Walesben forgat, ahol törtető forgatócsoportjával együtt súlyosan károsítja a szinte érintetlen tájat.
A most készülő Half Light című film stábjának jelenléte - Demi Mooore-ral az élen - tevékenységével gátlástalanul tönkretesz egy gyönyörű természetes élőhelyet.

Demi megbolygatja az ökoszisztémát

A feldühödött Ynys Llanddwyn szigetecske lakói már-már lincshangulatba kerültek, mondván hogy Demi Moore és filmes csapata komoly, esetleg visszafordíthatatlan károkat okoz az ökoszisztémában, megfosztva a jövőt ettől a páratlan környezeti örökségtől.

A sziget közelében egy város sincs, a legközelebbi urbánus hely Dublin, ám attól is az Ír-tenger választja el a települést. Sőt, a 750 helyi embernek csupán a fele beszél angolul, a többiek az őshonos nyelvet részesítik előnyben.

Csunya halivúdiak

A falubeliek szerint a hollywoodiak nem elég, hogy betörtek hozzájuk, senkivel sem törődnek, és kíméletlenül átgázolnak mindenen és mindenkin. Nemcsak hogy a festői szépségű tájat csúfították el díszleteikkel, de odáig merészkedtek, hogy a környék fő turisztikai látványosságát, a világítótornyot éktelen pirosra mázolták. Aztán egyszer anélkül sajátították ki a közösségi házat egy mama-baba csoport elől, hogy előre szóltak volna bárkinek is.

Jelenlétük miatt egy olyan találkozó is elmaradt, mely éppen az erdőgazdálkodás jövőjét vitatta volna meg. A stáb ledózerolt egy XII. századból származó falat, mert kellett a hely a parkolásra, ám ehhez képest hatalmas kamionjaikkal és lakókocsijaikkal mégis egy olyan védett helyen ütötték fel tanyájukat, ahol a kempingezés és az evés is tiltott volt.

Önzőek

Michael Webb, a település első számú embere szerint: "A helyiek többsége súlyosan becsapva érzi magát, mert egy árva lélek sem figyelmeztette őket, hogy mi fog itt történni. A filmesek nyilvánvalóvá tették, hogy eszük ágában sincs törődni azzal, kinek mi tetszik, kizárólag saját érdekeiket hajlandóak szem előtt tartani."

Egy walesi érdekvédelmi csoport próbálja orvosolni a problémát: ígérik, mindent visszaállítanak eredeti állapotába, amint a kamerák leállnak és a hollywoodi alakulat hazamegy októberben.