DMX-et autólopással vádolják

2004.06.28. 11:20
DMX-et, a recés hangú rappert letartóztatták, és azzal vádolják, hogy a New York-i Kennedy repülőtéren megpróbált ellopni egy autót. A rapper-filmsztár azt állította magáról, hogy FBI-ügynök, miután zárpiszkáláson kapták.
DMX, aki Earl Simmons polgári néven született, majd a keleti oldalon afro-amerikai előadóművésszé vált, egy haverjával, Jackie Hudgins-szal együtt került rendőri őrizetbe csütörtök éjjel.

Reptéri garázdálkodók

DMX

A két jómadár egy reptéren parkoló autó tulajdonosával vitatkozott, amikor a rendőrség szétválasztotta, majd az őrsre szállította őket. Az autós azzal gyanusította őket, hogy DMX és haverja az autóját babrálták, mintha fel akarnák törni.

Az előzetes meghallgatás során kiderült, hogy Simmons szövetségi ügynöknek próbálta meg kiadni magát.

Senkinek nem esett bántódása, és fegyver sem került elő - közölte a reptéri rendészet szóvivője. Elmondta, hogy a két gyanúsítottat rablási kísérlettel, csalással és visszaéléssel vádolják. Őrizetbe vették őket, és megindították a büntetőjogi eljárást.

Nem fér a bőrébe

DMX otthonában 1999-ben a rendőrség crack-pipát, egy pisztolyt és 13 pitbullt talált, ezekért le is tartóztatták. Akkor pénzbírságra és közmunkára ítélték állatokkal való kegyetlen bánásmód illetve kábítószer fogyasztásához használandó kellékek birtoklásáért.

A rosszalkodás és a rappelés mellett a különleges orgánumú DMX filmekben is szerepelt, többek között az Öld meg Rómeót! és a Sebhelyek című filmekben.