horoszkóp

Bíróság előtt Deneuve és Depardieu

2005.01.17. 21:12
Catherine Deneuve, a világhírű francia színésznő a múlt héten beismerte, hogy pénzt kapott a Khalifa Airways társaságtól, akik elsikkasztott céges bevételeikből hírességek fellépéseit finanszírozták. Depardieu ezt már korábban bevallotta.

A színésznőt a cég 2003. évi csalárd csődjének ügyében a rendőrség tanúként hallgatta ki. A Le Monde című francia napilap értesülései szerint a színésznő korábbi kihallgatása során cáfolta Mohamed Chachouának, Rafic Khalifa örökösének a vallomását, aki azt állította, hogy a társaság kasszájából elsikkasztott összegekkel neves személyiségek fellépéseit finanszírozták.

Chachoua szerint Deneuve 45 700 eurót kapott készpénzben, amikor 2002. február 28-án jelen volt az Olympique Marseille és az algériai nemzeti tizenegy mérkőzésén, amelyet Cannes-ban tartottak egy ünnepség keretében. A Khalifa TV egyik rendezvényén való fellépésért az ismert színésznő állítólag további 40 000 eurót kapott.

Mindkét rendezvényre Rafic Khalifa algériai üzletember fénykorában került sor, az általa irányított konszern a légi közlekedésben, a bankszektorban és a sajtóban is érdekelt volt. A Khalifa konszern 2003-ban csődbe ment, elnöke Londonba menekült.

Csak kozmetikusra kellett

Deneuve január 5-én azt vallotta, hogy kozmetikai, fodrász- és ruhaszámláit térítették meg a két rendezvényen, összesen 15 200 euró értékben. Január 14-én beismerte, hogy Mohamed Chachoua vallomása megfelelt a valóságnak. Hozzátette: nem kívánta meghamisítani a valóságot, de bűncselekmény híján nem érezte kötelességének, hogy nagydobra verje a tevékenységét. Jogi következménytől nem kell tartania, amennyiben adózott a fölvett összeg után.

Hervé Témime, a színésznő ügyvédje a Le Monde-nak nyilatkozva közölte: lesújtva érzi magát a vizsgálat titkossága elvének megsértése miatt, amely nemcsak a tényekkel aránytalan mértékű előítéletet vált ki, de "a bálványégetés beteges gyarlóságáról is tanúskodik".

Depardieut is behívták

Gerard Dépardieu neves francia filmszínész, aki szintén jelen volt a mérkőzésen, és akit szintén tanúként hallgattak ki január 13-án, elismerte, hogy 30 500 euró készpénzt kapott.