Dobó Kata szakított Andy Vajnával

2006.07.21. 16:19
Pár napja fejeződött be Andy Vajna legutóbbi projektje, a Szabadság, szerelem című film forgatása, melynek egyik főszerepében a producer barátnőjét, Dobó Katát láthatja a szerencsés közönség. A filmről a bemutatóig már nem nagyon van mit írni, de egyéb hírekkel is fenntartható az érdeklődés: a legújabb például, hogy a színésznő otthagyta a nála 30 évvel idősebb producert. Épp most.

A Best magazin információi szerint fél Budapest tudja már, hogy Dobó Kata otthagyta Andy Vajnát, akivel már több mint hét éve voltak együtt, bár össze nem házasodtak. A pletyka abból a fél mondatból indult, amit Dobó még május végén ejtett el, miszerint nem olyan könnyű rászánni magát a szakításra annak, aki egy többéves kapcsolatban él. A lap Dobó ismerőseire hivatkozva állítja, hogy a színésznő feszültségét ékszerei csillogása sem képes leplezni (?), sőt azt is meglebbenti, hogy pár hónappal ezelőtti kórházi kezelésének sem vírusfertőzés, hanem rossz idegállapota volt az oka.

Persze mindez titok

Bár a történet szereplői a lap szerint bőszen titkolják ezt a fordulatot, a lap minden részletről kiváló információkkal rendelkezik. A színésznő a jólértesültek szerint a forgatás végetérésekor már egyedül repült vissza Amerikába, majd pár napja visszajött. A hivatalos magyarázat szerint azért, mert Jordán Tamás meghívására Szombathelyen, a nyári Karneválszínházban játszik, de ismerősei szerint inkább ezt az időszakot használja fel arra, hogy elszakadjon Vajnától. A Best azt is tudni véli, melyik taxitársasággal költözött el a producer budapesti villájából múlt pénteken, sőt - bár a történet titkos - még azt is tudni lehet, hogy mindehhez háromszor kellett fordulnia.

Nem jött be neki

A producer A miniszter félrelép című film szereplőválogatásán látta meg az addig legfeljebb Bochkor Gábor barátnőjeként ismertséget szerzett színésznőt, és már első randevújukon romantikus párizsi vacsorával próbált mély benyomást tenni rá, a jelek szerint sikerrel. Ezután hamar összeköltöztek a producer Los Angeles-i villájában, de Dobó karrierjére ez nem tett túl mély hatást. Bár Vajna volt a producere a Terminátor-filmeknek az Evitának, vagy az Elemi ösztön második részének, barátnőjét csak ez utóbbiban látni pár percre. Hasonlóan miniatűr epizódszerepet játszott a 15 perc hírnév című Robert De Niro-filmben, nemzetközi karrierjének következő állomása pedig egy Helyszínelők-epizód volt.

A fiatal színésznő mindazonáltal úgy tűnt, nem bánja ezt túlságosan: mint a Velvetnek 2005 nyarán, a Szex és más semmi című film forgatásán adott interjújában elmondta: "Nem vonz az a fajta nyilvánosság, amelyben a hírességek élnek. Ha a sztárság azzal jár, hogy ha csak kilépnek az utcára, máris magukról olvashatnak az újságokban, valós híreket és kitalációkat egyaránt, nem vágyom arra, hogy "sztár" legyek. Nem szeretném, ha píárból állna az életem".

Dobó fennmaradó idejét előszeretettel szenteli jótékonysági ügyeknek. Évek óta a Hospice mozgalom arcaként láthatjuk őt, emellett az Egészség Hídja Összefogás mellrákellenes felvilágosító munkájában és a mellrákszűrés fontosságára való kampányában is aktívan részt vesz.