horoszkóp

Pete Doherty egyelőre nem gyilkos

2006.12.17. 11:47
A Scottland Yard szerint baleset vagy öngyilkosság történt, de akkor miért hívták háromnegyed órával később a rendőrséget? A balkonról kiesett fiút nem gyilkolta meg Kate Moss drogos pasija, de a halála előtt azért jól falhoz vágta.

Mint azt a Velvet is megírta, Pete Doherty nevét kapcsolatba hozták egy fiatal filozófus-színész halálával, mivel az a színész által rendezett házibulin esett ki egy harmadik emeleti ablakból. Kate Moss drogos kedvese még a rendőrség és a mentők megérkezése előtt elhagyta a parti helyszínét, így a halott fiú családja idegenkezűségre gyanakodott. A pletykák szerint ráadásul Doherty és Marc Blanco összebalhéztak az esetet megelőzőn.

A Scottland Yard szerint baleset

Mindezek ellenére a rendőrség megállapította: egyelőre semmi jele annak, hogy gyilkosság történt volna. A nyomozás eredményét majd a szakértői vélemény megállapítása után, jövő héten hozzák nyilvánosságra, olvasható a Daily Mail honlapján.

A család megkönnyebbült a hír hallatán, de azért véleményük szerint maradt még néhány megválaszolatlan kérdés. Például, hogy Doherty miért várt negyvenöt percet a mentők és a rendőrség értesítésével. A Cambridgen diplomázott Branco egyik barátnője nem hajlandó elfogadni a nyomozás eredményét, mert mint elmondja túl sok még a kérdőjel az ügyben.

A barátok szerint gyilkosság

Blanco barátja és ügynöke, Paul Roundhill szintén kétli, hogy baleset történt volna. Szerinte és további barátok véleménye szerint Blancot kilökték. Roundhill azt állítja Doherty falhoz vágta az áldozatot, miután azzal cukkolta, hogy meg fogja nézni a darabban, amiben a férfi játszik. A sors iróniája, hogy a színdarab szerint Blanconak egy negyedik emeleti ablakból kell kiesnie.

Két hét nyomozás után a rendőrség mindenesetre könnyebben tudja elképzelni, hogy Blanco kiesett vagy öngyilkos lett, mint azt hogy valaki átlökte egy korláton. A család így is kizártnak tartja, hogy véget akart volna vetni az életének, mint ahogy azt is, hogy ki lehet esni véletlenül egy biztonságos korláttal felszerelt balkonról, úgy hogy Blanco ráadásul tériszonyos volt.

A család szerint mindenki be volt lőve

A Scotland Yard szóvivője elmondta, Dohertyt mint tanút hallgatták ki, és nem találtak semmilyen gyanúsat sem az ő, sem a többi résztvevő vallomásában. Ennek ellenére, ha szükséges folytatni fogják a nyomozást, de ez majd a halottkém jelentése után fog kiderülni. A család fel van háborodva, és nem értik miért hisz a rendőrség csupa bedrogozott bulizónak, mikor az egész eset körül hemzsegnek a kérdőjelek.