A rehabról frissen szabadult énekes hetek óta csak arról nyilatkozgat, szakított a drogzással és új életet kezd. Ehhez képest egy most előkerült videó bizonyítja, hogy a müncheni MTV Europe-díjátadó után pár órával angliai házában egy kis heroinnal pihente ki a jól sikerült fellépés fáradalmait.

"Nagyon nehéz ez, annyi év kemény drogozás után most gyászolom a drogos időszakot. Szomorú, de gyászolom a drogokat" - nyilatkozta Pete Doherty a New Musical Express nevű angol zenei magazinnak a múlt héten. Az interjú még meg sem jelent, időközben azonban egy videó lebuktatta az énekest: ezen jól látszik, hogy gyászolás helyett inkább belövi magát. Ezt tette az MTV-díjátadó után is - derül ki a The Sun című brit bulvárlap birtokába került videóból.

Csak a koncerten volt tiszta

A Babyshambles frontembere múlt pénteken, az MTV Europe-díjátadón még azt bizonygatta, leszokott a drogokról és legutóbbi rehabja után úgy érzi, most tényleg tiszta is marad. Doherty már hetek óta arról beszél, most végre tényleg új életet kezd. Az énekes egyébként nemcsak saját magát mentegeti, hanem Amy Winehouse-t is védelmébe vette, akivel szerinte semmi baj nincs, boldog és egészséges, még ha nem is úgy tűnik. Bár Doherty meglepő összeszedettsége még a díjátadó szervezőinek is feltűnt, a The Sun honlapján látható videó cáfolja, hogy az egykori dzsanki tényleg megváltozott volna.

A mobiltelefonnal készült, 1 perc 25 másodperces filmecske ugyanis, amin Doherty éppen belövi magát, az énekes angliai, wiltshire-i házában készült a pénteki gála után. A bulvárlap ezt az aktualitást azzal bizonyítja, hogy Doherty csuklóján jól látható az MTV-gálán belépésre jogosító zöld karszalag, és ugyanazokat a ruhákat is viseli, mint amiben pár órával korábban a rendezvényen láthattuk. Láthatóan tudatában van annak, hogy videóra veszik, többször is a kamerába pillant, míg egy kanálban felforralja és fecskendőbe tölti az anyagot, majd tetovált jobb karjába beadja magának.

Klikk a képekhez!

Mást már rég lecsuktak volna

"Lehet, hogy a rehabon még tiszta tud maradni, de később amint kísértést érez, nem bír ellenállni. Nagyon szomorú ezt látni, annyi esélyt kapott már és mindegyiket eldobta magától" - nyilatkozta egy közeli ismerős a The Sunnak, aki szerint ez nem fair: "Doherty csúfot űz a jogrendszerből is. Ezért már mindenkinek börtön járna" - mondta a sztárhoz közel álló forrás. A bíróság ugyanis már régóta azzal fenyegeti az énekest, hogy ha nem szokik le, tényleg börtönbe kerül, és legutóbb is csak pozitív drogtesztje miatt változtatták felfüggesztettre az eredetileg kiszabott többéves börtönbüntetést.

Kilenc éve drogozik

Doherty 2003-ban vallotta be, hogy öt éve heroinfüggő, 2005 óta ígérgeti, hogy leszokik. Akkor azt mondta, új barátnője, Kate Moss miatt lejön a szerről, aminek az lett az vége, hogy inkább együtt kokóztak. Moss többször is vele együtt vonult be a különféle klinikákra, hogy segítsen neki lejönni a cuccról, többször ő is fizette pasija kezeléseit. Dohertyt a legutóbbi terápiáról két hete engedték ki, akkor azt nyilatkozta, elege van és új életet akar kezdeni. Akkor még a vérében sem mutattak ki drogot.