Hidegtől reszketve, kabátban lépett színpadra New York Queens negyedében Dopeman és Kicsi Dope Péter, hogy koncertet adjon Amerikában élő rajongóiknak. A hangulat a mínusz fokok ellenére is fergeteges volt, Pityinger Lacinak pedig sikerült lazítani egy kicsit. A józsefvárosi rapperre ráfért a kiruccanás, tavasszal ugyanis kezelésbe kell vennie egy mikrofont és egy arccsontozatot. Az utóbbi Majkáé.
Amerikában adott koncertet rajongóinak a felfedezői vénával is megáldott nyolcadik kerületi rapper, Dopeman és Kicsi Dope Péter. A józsefvárosi gengsztereket két fiatal srác invitálta New Yorkba, ahol rendszeresen szerveznek programokat az ott élő magyarok számára. Bár a felkérés hirtelen jött és a zenészeknek csak másfél hetük volt arra, hogy felkészüljenek a fellépésre, repülőre szálltak, hogy megmutassák, milyen is Magyarország rémálmának lenni.

Eminem nem volt ott

Dopeman
"Queensben léptünk fel egy szórakozóhelyen, ahol vagy százan vártak minket. Kifejezetten az ott élő magyaroknak szervezték a bulit, úgyhogy a "helyiek" nem is voltak jelen." - mesélte a Velvetnek a Pityinger László néven anyakönyvezett rapper. "Szerintem többen is eljöttek volna, de komolyan mondom, annyira hideg volt Queensben, hogy szerintem nem szívesen mozdultak ki az emberek. Legalább mínusz 15 fok volt. Kénytelen voltam befűteni egy kevés alkohollal, hogy ne fázzak." - folytatta sokat sejtetően a rapper, aki szerint a buli a hideg ellenére is fergetegesre sikeredett és hozzá hasonlóan mindenki nagyon jól szórakozott. "Nem az 56-os disszidánsoknak énekeltünk, hanem a sok ott élő vagány srácnak és a bögyös csajoknak, még szép, hogy jól éreztük magunkat."- tette hozzá.

Spórolt, ezért nem csajozott

Dopeman nem visszafogott életstílusáról híres, és köztudott, hogy ritkán mond nemet az őt ostromló női rajongóknak. Amerikában azonban - némi fontolgatás után - mégis lemondott a csajozásról. "Ismerkedtem lányokkal, de aztán rájöttem, hogyha nagyon belemelegednénk, akkor meg kellene őket hívni valamire. Mondjuk vacsorára, vagy éppenséggel ki kéne fizetni egy szállodai szobát. Szóval pénzt kellene költeni rájuk. Ezért úgy döntöttem, hogy a megkeresett lóvét inkább Magyarországon költöm el és a csajok helyett ruhákat veszek." - mondta a józsefvárosi rapper, aki Amerikában ráadásul sokkal jobban féltette "hitvány életét" a nemi úton terjedő betegségektől, mint idehaza.

Jöhet a munka

Pityinger Laci elmondása szerint utólag is nagyon örül annak, hogy néhány napot New Yorkban tölthetett, ugyanis végre kipihenhette magát. Az utóbbi időben a zenész rengeteget dolgozott, és kevés ideje jutott az aktív kikapcsolódásra. Ez azonban a jövőben sem lesz másképp. "Két hét múlva beletemetem magam a munkába, ugyanis stúdióba vonulok, hogy elkészítsem a legújabb lemezemet." - árulta el lapunknak az énekes, aki tavaszra ígéri a vadonatúj "rémálmot".

Készül a meccsre

Az új albumon már nem hallhatjuk az egykoron Dopeman által felfedezett ózdi hőst, Majkát. A valamikor nagy haverságban együtt dolgozó fiúk a szakítás óta ugyanis inkább egymás pofaverését tervezik, mint az újabb közös munkát. "Kizárt, hogy Majka szerepeljen a lemezemen. Mindenki tudja, hogy nagyon összebalhéztunk. Megmondom őszintén, nem vagyok haragos, de ez a fickó rendesen elvetette a sulykot. Nem beképzeltségből mondom, de ő az én kvalitásaimat messze nem üti meg, sem emberileg, sem máshogy. Ő egy senkiházi, szóba sem álltam volna vele, ha nem lett volna a Való Világban" - sorolja sértődötten Dopeman.

Az énekes már készül a tévés bokszmeccsre, ahol Majkával küzd meg a ringben. "Olyan kifejezéseket használt rám, amiket nem lett volna szabad használnia, ezért még el kell számolnunk. A Sztár-Boksz éppen kapóra jön, mert pénzt is kapok azért, ha szétverem a pofáját. Ráadásul nem követek el bűncselekményt, hiszen mindezt egy műsorban tehetem meg, mások kérésére." - lelkesedett Dopeman, aki néhány hónapja egyébként boksz-leckéket vesz. "Nyolc hónapja járok bokszedzésekre, úgyhogy a srácnak esélye sincs velem szemben. Márciusban a sport szabályai szerint bánok el vele, de gondolom ő sem fog kímélni. Viszont lássuk be, nehéz dolga lesz." - tette hozzá.

Ősszel vesztek össze
Dopeman és Majka útjai szeptemberben váltak szét, amikor az ózdi hős ajánlatot kapott az egyik kereskedelmi rádiótól, hogy szombat esténként műsort vezessen. Emiatt azonban nem tudott részt venni a koncerteken. Dopeman nem értett egyet Majka döntésével, szó szót követett, aztán végül a médián keresztül kezdtek "üzengetni egymásnak". Közös aranylemezüket is úgy vették át, hogy egy szót sem szóltak egymáshoz. Azóta sem békültek ki.