Jótékonykodni akartak, köszönetképp viszont csak riherongyozást kapott Mészáros Dóri és Rácz Linda egy bajban lévő kutyákkal foglalkozó egyesülettől. A Lelenc Kutyamentő Egyesület vezetője a telefonban minősíthetetlen stílusban fejtette ki, miért is nem fogadja el az adományt az erotikus szakmában dolgozó lányoktól. Tenner Anna tegnap a Velvetnek még azt is tagadta, hogy bármilyen felajánlás érkezett volna hozzájuk a sztiptíztáncosoktól, később Mészáros Dóri blogján már csak a kéretlen szavakat tartotta valótlan állításnak.

Fotózásból befolyt összeg egy részét szerette volna Mészáros Dóra és Rácz Linda menhelyen élő kutyákra fordítani - fel is kerestek egy egyesületet, de szíves fogadtatás helyett csak becsmérlő szavakat kaptak. A sztriptíztáncos lányok lehetőségeikhez mérten 200 kiló kutyakonzervet ajánlottak fel az árva és eldobott állatoknak, de a Lelenc Kutyamentő Egyesület vezetője amint meghallotta, hogy a Nemzetközi Erotika Expo szervezőiről van szó, durván visszautasította az adományt, mondván, riherongyoktól nem fogad el semmit.

Mészáros Dórát elmondása szerint érték már negatív kritikák, de ennyire még nem bántotta meg senki. “Voltaképp fel voltunk készülve arra, hogy nem mindenki nézi jó szemmel a munkánkat, és ezzel együtt annak sem fognak örülni, ha bármilyen jó szándékkal is keresünk fel egy alapítványt. Nem véletlenül választottuk ezt az egyesületet és részesítettük az állatokat előnyben, az előítéletek miatt botrány lett volna abból, ha mi, a sztriptízesek, a pornósok - vagy nevezzenek minket bárhogy - beteg gyerekeket támogatnánk. Nem az elutasítás fáj, hanem amilyen stílusban az megtörtént. Annyira szépen és egyszerűen el lehetett volna magyarázni, hogy “Nem, köszönjük, de nem fogadhatjuk el, mert a mi szellemiségünk nem egyeztethető össze ezzel a szakmával,” de nem így történt.

Mészáros Dóra

Másrészt én úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy ha nekem egy ilyen szervezetem lenne, nem érdekelne, ki adományoz a kutyáknak, kitől fogadnak el ennivalót, hiszen a szándék a lényeg. De úgy tűnik, annyira jól megy ennek az egyesületnek, hogy ők megválogathatják, kitől fogadnak el segítséget. Nem velünk szúrnak ki, hanem a szerencsétlen állatokkal.

De hogy mondjak valami jót is, a probléma megoldódott: találtunk egy olyan menhelyet, ami örömmel vette a felajánlást: csütörtökön indulunk Kecskemétre, és az ottani Mentsvár az Állatokért Alapítvány kis lakóinak étkeztetéséhez járulunk hozzá" - mesélte a Hal a tortán eheti szériájának egyik szőkéje.

A Lelenc kutyamentő egyesület vezetője, Tenner Anna tegnap telefonos megkeresésünkre azt állította, nem ismer semmilyen Mészáros Dórát, nem is hallott még róla, és hozzájuk megkeresés sem érkezett - ezzel szemben ma reggel a a sztiptíztáncos blogján tett kommentjében már csak azt tagadta, hogy minősíthetetlen stílusban utasította el a sajtófőnök közreműködésével tett felajánlást.