horoszkóp

Dr Dre-t pofonverték a hip-hop díjátadón

2004.11.17. 12:30
Hétfőn a Vibe magazin hip-hop díjátadóján tömegverekedés tört ki. Egy embert leszúrtak, Dr Dre-t pedig arcon vágták. A megkéselt embert azonnal kórházba szállították, ahol állapota stabilizálódott. A rendőrség Young Buckot gyanusítja a késeléssel, a leszúrt Jimmy James Johnsont pedig a pofozással.
Az AP hírügynökség szerint a rendőrség Dr Dre G Unit nevű bandájának egyik rapperét, Young Buckot gyanúsítja azzal, hogy egy Santa Monica-i reptéri hangárban tartott eseményen megkéselte azt az embert, aki főnökét felpofozta.

Dr, Young és Jimmy James #alt#

A székdobálós tömegverekedés azután tört ki, miután Dr Dre-t felpofozta a később Jimmy James Johnson-ként azonosított személy. A west coast producer éppen életműdíjat, a Vibe Legend Awardot készült átvenni Snoop Doggy Dogg és Quincy Jones kezéből, amikor a huszonhat éves Johnson autogramkérőnek álcázva odament Dre asztalához. Ezután a támadó a nagyjából ezerfős tömeg felé menekült, Dre testőrei pedig, akik között Buck is ott volt, üldözőbe vették.

A rendőrség állítása szerint Young Buck, rendes nevén David Darnell Brown, késsel kezében kivehető a biztonsági kamerák felvételein, és amiatt is gyanús, mert azok között volt, akiket a rendőrök a káoszban a helyszínen lefújtak gázsprével. A hatóság arra kéri Buckot, hogy adja fel magát.

A kedd éjjel sugárzott műsor felvételében az incidens miatt negyven perc szünetet kellett emiatt tartani. Csak azután tudták folytatni, hogy a tömeg lenyugodott.

Death Row riválisok

A rapperek szerint az is elképzelhető, hogy Dre-re ősi ellensége, Suge Knight küldte rá Johnsont. Suge és Dre 1980-ban közösen alapította a Death Row nevű legendás lemezvállalatot, de azóta a pénz és egyéb piszkos ügyeik miatt csúnyán megromlott kapcsolatuk. Knight tagadta, hogy bármi köze lett volna a támadáshoz.

Nem ez az első eset, hogy verekedés tör ki hip-hop díjátadón. 2000-ben a Source magazin átadásán is bunyóztak a vendégek. A műsor egetverő nézetséget produkált.