horoszkóp

Magyar celeb drog helyett piál

2007.11.12. 17:12
A tengerentúlon drogoznak, itthon egyelőre még mindig a piálnak a hírességek, de azért kezdünk felzárkózni a nyugathoz. Kelemen Anna az új idők gyermekeként már kokaint tol, a kivénhedt rockerek maradnak a pia + gyógyszer kombónál. Drogozós celebkörkép itthonról és a tengerentúlról.

Magyarországon még nem dívik a nyugati divat, miszerint a celebek szívesen felvállalják valamelyik függőségüket, ráadásul az itthoni kultúrához inkább a pia, vagy a pia + gyógyszer kombináció áll közelebb, mint a heroin, az ecstasy, vagy a kokain.

Celebek, akik nem titkolják, vagy nem tudják titkolni

Hazánk egyik legismertebb drogproblémákkal rendelkező celebje az egykori Piramis zenekar tagja, Som Lajos, aki mindig is nyíltan vállalta, egy a Velvetnek adott interjúban pedig példásan részletezte is, hogyan fogyasztott négy éven keresztül napi egy liter vodkát a megfelelő hozzávalókkal, aztán hatalmába kerítette a hótündérke, vagyis a kokain.

Som Lajos a beszélgetés során megemlítette Albert Györgyit, aki maga is könyvben vallott saját alkohol- és gyógyszerproblémáiról. Albert Györgyi szerint az alkoholizmus genetikai alapú, ezért igazából nem is lehet teljesen leállni a piával, legfeljebb csak szüneteltetni lehet az ivást egy időre.

Mostanában Tunyogi Péternek, a P. Mobil énekesének is problémái vannak az alkohollal. Gerincműtéte óta fájdalmaira gyógyszereket szed, viszont a zenekar billentyűse szerint ezekre rá szokott inni, ami igazából csak ront a helyzeten.

Az inkább drogozós, mint piálós magyar celebekről, tehát az új generációról egyelőre keveset lehet tudni, talán a törvényi szabályozás, talán a már említett drogokat nem felvállaló itthoni celebattitűd miatt. Két embert azért mindenképpen érdemes megemlíteni.

Kelemen Anna, hazánk egyik legnyugatiasabb celebje már többször is nyilatkozott saját kapcsolatáról a kokainnal. A Buzera forgatásának idején azt sem tudta, hol áll a feje a sok drogtól. Aztán a botránykönyvnek szánt Méhkirálynőben is többször előkerül Annácska rendszeres csíkszippantása.

Stohl András drogügye mélységes hallgatásba fulladt, de annyi bizonyos, hogy tavaly egy kokainozós ügy miatt eljárást indítottak ellene, aminek az lett a vége, hogy néhányszor meg kellett látogatnia egy pszichológust, hogy kikúrálják.

Külföldi mezőny

Britney Spearsnek nincs szüksége drogbotrányra a címlapokhoz, saját jogon is képes zavarodottan viselkedni. Szerekkel azért is él: első férjének testvére beszélt arról, hogy látta kokszolni. Erről az In Touch Weeklynek mesélt, ahol azt is hozzátette, hogy Spears a kokain mellett ecstasyt is viszonylagos rendszerességgel fogyasztott. Ezt a két szokását az énekesnő egy barátja is megerősítette a lapnak, akivel Spears rendszeresen együtt bulizott a New Orleans-i Club360-ban. Persze nem volna igazi celeb, ha mindezek mellett nem inna is is.

Britney betépve

Spears kevéssé lojális testőréhez hasonlóan a Lindsay Lohan testét védő férfi is szívesen beszélt az általa védett személy ügyes-bajos dolgairól. Lee Weaver, a testőr szerint Lohan többet iszik mindenkinél, és rengetegszer kellett a teljesen kiütött színésznőt hazavinni a különféle partikról. Reggelire tekilát fogyaszt vodkával, nap közben pedig több mint két gramm kokaint is betol, akár a vécédeszkáról is. Persze ezek még a rehabkorszak előtt voltak, azóta nem hallani róla ilyeneket. Vagy legalábbis ügyesebben titkolja.

Amy Winehouse rövid idő alatt abszolút stabil pozíciót harcolt ki magának a drogos celebek között. Sőt sokoldalú szerfogyasztási szokásainak köszönhetően elég gyorsan is szóba kerül a neve, ha drogos hírességekről van szó. Winehouse alapvetően heroinozik és ecstasyzik, de nem veti meg a tömény piákat egy kis lónyugtatóval felütve sem.

Az énekesnő súlyosan drogos férfi megfelelője természetesen nem más, mint Pete Doherty. Az ő drogos karrierjének állomásairól igazán nem szeretnénk ismét megemlékezni, nem akarjuk untatni az olvasóinkat, meg amúgy is, nagyjából az ötödik alkalom óta már követhetetlen, mikor meddig volt épp elvonón. Azért persze idézzük fel a legutolsó esetet, amikor egy valóban tiszta periódusa után sikerült videóra venni, ahogy belőtte magát.

Manapság kicsit a perifériára szorultak, de érdemes megemlékezni a teljes Osbourne családról is. Kelly Osbourne-ról, a denevérevő rocker lányáról 19 éves korában, 2004-ben derült ki, hogy előszeretettel fogyaszt különféle gyógyszereket lelkiállapotának megváltoztatására. A rocker fia, Jack Osbourne nővéréhez hasonlóan szintén a gyógyszereket részesítette egy időben előnyben. A mama szerint pedig Courntey Love a felelős a fiú függőségéért. A családfőről pedig legyen elég annyi, hogy ő találta ki azt a remek családi hagyományt, hogy szmájlit tetováltat a térdére, hogy mindig legyen kivel beszélgetnie.