D. Tóth Krisztina május 31-gyel eltűnik a képernyőről. Nem sokáig kell azonban várni, kevesebb, mint két hét múlva, a június 13-i európai parlamenti választásokkor ismét felbukkan. Teljesen új szerepben.
Kedden jelentették be, hogy D. Tóth Krisztina lesz az MTV új brüsszeli tudósítója. A megbízatás június első napjaitól veszi kezdetét. Mivel a műsorvezető a Külkereskedelmi Főiskola Nemzetközi Kommunikáció szakán jelenleg másoddiplomás képzésben vesz részt, csak a június első napjaiban esedékes vizsgák letétele után utazik majd. Érkezését követően azonban "azonnal beleveti magát a munkába". Alig néhány napja lesz arra, hogy kialakítsa munkakapcsolatait, elfoglalja helyét a tudósítói székben s legkésőbb 13-án, az EP-választásokkal kezdetét veszi a munka.

Jó alap, feszes felkészülés

D. Tóth Krisztina és Pálffy István
Az immáron ötödik éve műsorvezetőként dolgozó, egyébként bölcsész végzettségű tévés a Velvetnek elmondta, "kellemes várakozással teli izgalommal" néz az új munkakör elé, s noha óriási kihívásnak tartja, bízik nyelvtudásában és abban az adottságában, hogy gyorsan tanul. Úgy véli, hogy a hét év televíziós újságírás és az elmúlt másfél év híradós műsorvezetés megbízható alapot jelent. A naprakészséget eddig is elengedhetetlennek tartotta, most pedig az "olvasni, olvasni, olvasni" elvet követve még feszesebbre vette a felkészülést.

Egy év Brüsszel-Budapest

Hesz Máté, D. Tóth Krisztina férje egyelőre nem tart Brüsszelbe kedvesével. A vízilabdázónak még éppen egy éve van hátra a Színház -és Filmművészeti Egyetem televíziós rendező-szerkesztő szakán. Mint megtudtuk, nem is annyira a sport, sokkal inkább az egyetem marasztalja Magyarországon. "Ezért most egy évet külön kell töltenünk" - kommentálta a tényt a műsorvezető. "De nem drámázunk, végül is Brüsszel nincs a világ végén."

Hosszú távra tervez

Az új M1-s tudósító Nagy Krisztinát váltja fel Brüsszelben. "Jó érzés a tudat, hogy mindenben számíthatok elődömre" - mondta. Az MTV korábbi és leendő tudósítója egyébként még az RTL Klubból ismerik egymást.

Egyelőre nem ismeretes, meddig kell nélkülözniük a híradónézőknek D.Tóth Krisztinát. "Ameddig az M1 és én kölcsönösen elégedettek leszünk egymással, Brüsszelben maradok. Annyi biztos, hogy hosszú távra tervezek" - jelentette ki bizakodóan a televíziós személyiség.

Május 31-ig a Híradóban
D. Tóth Krisztina jelenleg szabadságon van, így nem látható a Híradóban, legközelebb jövő hét szerdától lesz a képernyőn, egészen május 31-ig. Ekkor tűnik majd fel utoljára Pálffy István oldalán. Egyelőre talány, ki lesz az új műsorvezetőtárs.