horoszkóp

Szeptember 11-i túlélő ihlette meg a Duran Durant

2005.01.21. 14:34
Nick Rhodes egy interjúban elárulta, hogy új lemezük egyik dalát egy szeptember 11-i híradófelvétel ihlette. Ezután pedig megoldotta a rejtélyt, vajon miért nem futott be Robbie Williams az Államokban: szerinte azért, mert Amerikában nem értik.

Nick Rhodes, a Duran Duran billentyűse az ITV1 Orange Playlist című műsorában elárulta, hogy új lemezük egyik dalát a szeptember 11-i események egyik túlélője, egy kisfiú ihlette. A zenész a What Happens Tomorrow (Mi lesz holnap?) című dal ötletét egy híradóbejátszásból nyerte, amelyben a fiút arról kérdezték, mi maradt meg benne az eseményekről.

Friss volt az élmény

"Emlékszem, a srác egyszerűen annyit mondott: "Senki nem tudhatja, mit hoz a holnap" - és ezt hihetetlenül találónak éreztem, nagyon megmaradt bennem" - idézte fel a zenekar billentyűse a dal születését. Rhodes szerint az új album dalainak egy része szeptember 11. körül íródott, ahogy például ez a szám is: "Ez például konkrétan csak pár nappal az események után. Szerintem ami akkor történt, világszerte mindenkire hatással volt. Ehhez az sem kellett, hogy művész légy: egyszerűen mindenki egyfolytában csak erről beszélt."

Amerika nem érti az iróniát

A zenész a műsorban arról is beszélt, vajon mi lehet az oka annak, hogy Robbie Williams nem tudott befutni az amerikai piacon. "Én nagyon szeretem őt, nem értem, hogyhogy nem sikerült neki. Talán nem foglalkozott eleget ezzel, de az is lehet, hogy az ő stílusa túl angol az amerikaiaknak. Az irónia nem igazán jön át az Atlanti-óceánon." - oldotta meg Rhodes a rejtélyes jelenséget.