Fred Durst nyolcvan millió dollárra pereli azokat a weboldalakat, melyek leközölték a feltört winchesteréről eltulajdonított felvételeket, amelyeken volt barátnőjével él szexuális életet. Durst számítógépének hekkere állítólag ugyanaz a személy volt, aki Paris Hilton személyes adatait is feltörte - az ügyben a rockzenész szerint már a titkosszolgálat emberei nyomoznak.

A Limp Bizkit énekese, (egykori tetoválóművész) több mint nyolcvanmillió dollárt - körülbelül tizenötmilliárd forint - követel azoktól a honlapoktól, amik leközölték a hekkerek által megszerzett kép- és videóanyagot egy héttel az internetre kerülés után. A perelt szájtok közül a legismertebb a gawker.com (a Gawker Media vállalkozás több üzemeltetőjét is perelik), de köztük van a slightlystupid.com illetve a captaincum.com is.

Paris után Fred

Durst A thesmokinggun.com-on olvasható bírósági papírokat múlt szerdán nyújtották be a Los Angeles-i bíróságon. Durst azt állítja, hogy a felvételek közlésével megsértették személyiségi jogait, hiszen a 2003-ban készült intim fotók és a videó nem nyilvános közlésre készültek. A naturális felvételek a rajtuk szereplő volt barátnő beleegyezésével készültek.

Durst managere, Peter Katsis beadványában azt állítja, hogy tavaly decemberben megkereste őt egy pornócég vezetője, akinek birtokába került a szóban forgó anyag, és jókora összeget ajánlott fel neki, ha leközölhetik, de Katsis nemet mondott. A pornósokhoz egy harmadik félen keresztül jutott el Durst szexvideója, akivel Katsis állítólag beszélt is, és megegyezett vele, hogy a felvételt nem bocsátják áruba. Katsis tudomása szerint az előbb említett érintetteken kívül az anyag csak Durst winchesterén volt megtalálható, így azt hitték, biztonságban van.

Azonban február 25-én közölték velük (Katsisszal és Dursttel), hogy Durst számítógépét hekkerek feltörték, és róla pár fotót és egy videót az interneten terjesztenek. Katsisnek azt mondták, hogy ugyanazok a személyeknek a keze van az ügyben, akiknek korábban Paris Hilton mobiltelefonjának adatbázisába is sikerült bejutniuk. Durst ügyvédje, Edwin McPherson azt állítja beadványában, melyben a beperelt weboldalak letiltását követelik, hogy a titkosszolgálat Hilton és Durst esetét összefüggő ügyként vizsgálja.

Hadd pereljen a kicsike

A Gawkernél nem értik, hogy miért éppen rájuk mérges Durst, mivel náluk csak körülbelül két órán keresztül volt kint a videó, még mielőtt Durst ügyvédei szóltak volna. A Daily News bulvárlap szerint Durst azért pikkelhet a Gawkerre, mert az azóta eltávolított cikkben azt írták, hogy az énekes szerszáma kicsi. A Gawker mai vitriolos bejegyzésében azt írja: dolgozói alig várják, hogy Fred Durst-öt viszontlássák a bíróságon.