Jackson borral itatta a molesztált gyereket

2004.04.21. 12:17
Kiszivárgott rendőrségi jelentések szerint Jackson állítólag kétszer is leitatott egy 12 éves kisfiút, és amikor az elbódult, "helytelen módon" érintette meg őt - jelenti az ABC. A fiú kilencéves öccse szemtanúja volt az esetnek, a vád most az ő vallomására alapoz.
Az ABC tévétársaság kiszivárogtatta a gyermekmolesztálással vádolt Michael Jackson ügye rendőrségi jelentéseinek részleteit. A csatorna tulajdonába jutott dokumentumok tartalmazzák egy pszichológus beszélgetését a két testvérrel, akik a vád legfontosabb tanúi lesznek majd a törvényszéken.

Az amerikai énekes tagadja az ellene decemberben hozott vádakat, amelyek szerint hét esetben 14 év alatti gyermekekkel történő fajtalankodással gyanúsították, két esetben pedig azzal, hogy neverlandi birtokán alkohollal kábított el egy-egy fiút, és szintén "nem elfogadható módon" viselkedett velük. Emellett egy hétéves, a bírósági papírokban neve megemlítése nélkül szereplő kisfiú molesztálása is megtalálható a vádpontok közt, ez utóbbira 2003 február 7 és mácius 10 közt került sor.

Jackson ellen egy másik ügyben is vizsgálódik a Los Angeles-i rendőrség. A múlt héten egy 18 éves férfi jelentette fel az énekest, azzal vádolva, hogy a nyolcvanas években zaklatta - azt egyelőre nem lehet tudni, hogy szexuális természetű volt-e a zaklatást.

Kilencéves koronatanú

Tekintse meg képeinket!
Stan Katz pszichológus a gyermekek családjának ügyvédje jelenlétében beszélgetett az állítólatos áldozatokkal, a 12 éves rákbeteg fiúval és annak 9 éves öccsével. A beszélgetésről készült jegyzetek szintén a Santa Barbara-i rendőrség aktái közt találhatóak, és ezek egy része is napvilágra került.

Az ABC értesülései szerint az idősebb, rákos fiú nem válaszolt, csak sírva fakadt, amikor a feltételezett molesztálásról kérdezték. A kisebb gyerek elmondásából azonban jó képet kaphattak a történtekről, ő ugyanis szemtanúja volt az esetnek.

Újabb részletek

A kiszivárgott jelentések szerint a 45 éves popsztár borral is itatta az idősebb gyereket, és két alkalommal a kisfiú el is aludt ettől. Innentől a kisebbik öcs elmondásából lehet tudni, hogy Jackson ezután több helyen is megérintette a fiút "nem illendő módon".

A gyerek elmesélte azt is, hogy egy ízben együtt interneteztek, amikor az előadóművész meztelen nők képeit kezdte keresgélni a neten, a fiúkat pedig arra kérte, hogy ha valaki kérdezné, mit csináltak, mondják azt, hogy a Simpsons rajzfilmsorozatot nézték.

"Egy ízben Jackson teljesen meztelenül eléjük állt, miközben ők tévéztek" - idézte Katz a jelentésben. Más esetben az énekes egy 7-8 éves kislányra hasonlító próbababával végzett szexuális jellegű mozdulatokat a fiúk jelenlétében - számol be az ABC.

Akár 21 évet is kaphat

A popkirály tagadja az ellene felhozott vádakat, állítása szerint ezek csak "óriási hazugságok". Ezen a héten várható, hogy a Santa Barbara-i rendőrség elkészíti a vádiratot és zártkörű tárgyaláson ismerteti az esküdtszékkel a nyomozás eddigi eredményeit. Ha a 19 esküdt közül 12 arra szavaz, hogy Jackson ellen emeljenek vádat, az énekes olyan eljárás elé nézhet, amely akár 21 évi börtönbüntetéssel is végződhet.