Brian Harveyról, az East 17 nevű fiúegyüttes egyik énekeséről, a brit bulvárlapok nemrég megírták, hogy öngyilkosságot követett el. Most azonban kiderült, hogy az énekest depresszió miatt szállították kórházba, nem pedig öngyilkossági kísérlet miatt.

Öntudatlanul szállították be

Brian Harvey

A harminc éves Brian Harveyt múlt pénteken este egyik barátja vitte be a kórházba. Harvey állítólag azon az estén nagyon levert volt, ezért apja tanácsára bevett egy-két altatót - közölte a BBC-vel az énekes szóvivője. A látogatóba érkező barát nem tudta, hogy az énekes bealtatózta magát, és mivel az nem reagált szólongatására, megijedt, és kórházba szállította Harveyt.

A kórház orvosai hamar rájöttek, hogy nincsen semmi gond, ezért azonnal haza is engedték. Miután kiengedték a kórházból, Harvey már az első éjszakán fel is lépett egy szórakozóhelyen. Az énekes szóvivője határozottan cáfolja, hogy öngyilkossági kísérlet miatt szállították volna kórházba. "Ma reggel beszéltem Briannel," - mondta szóvivője - "és azt elmondta nekem: szórakoztatónak találja, hogy a bulvársajtó öngyilkosságának hírét keltette."

Orvosi segítségre szorul

A volt East 17-tag ismerősei korábban elismerték, hogy Harvey elkeseredettnek és depressziósnak vallotta magát. Az orvosok mostani kórházi látogatása során elmondták Briannek, hogy alvási problémái valószínűleg egy komolyabb depresszió jelei lehetnek. Ezért kedden Harvey be is jelentkezett egy egyhetes kórházi kezelésre.

Harveyt most is ugyanabban a kórházban kezelik, mint amibe az I'm a Celebrity...get me out of here című televíziós műsorban való szereplése előtt járt. A híres embereket próbára tevő műsort, ami nagyjából olyan, mint nálunk a Rettegés foka akkor, nagymamája halála után egy héten belül otthagyta.

#alt#
East 17

Ex 12

Brian Harvey nem titkolt drogfogyasztása is állhat a lelki problémák mögött. Az énekes korábban azzal dicsekedett, hogy egy éjszaka alatt tizenkét extasyt bír megenni. Brian a kilencvenes évek elején, az East 17 megszűnése után szólókarrierbe kezdett, de szólóban nem aratott átütő sikert.