horoszkóp

Erdőhegyi Brigitta háromezer métert zuhant

dns
2006.09.15. 17:29
Miután az MTA épületéről vagy negyvenszer leugrott, Erdőhegyi Brigitta kipróbálta mindezt háromezer méteren is. Az ejtőernyős ugrása elején levegőt sem kapott, de szavaival élve végül úgy huppant le, mint az őszi levél.

„Mindig is érdekelt, hogy a saját korlátaimat feszegessem”- mondta Erdőhegyi Brigitta, aki nemrég hasonlóan kezdett egy élménybeszámolóját, amikor félmeztelenül állt modellt egy kortárs szobor elkészítéséhez. Most azonban extrém sportélményét osztotta meg.

Fizikailag nincs félelem

„Az első klipemben szerepel egy jelenet, amelyben az MTA, amúgy magas épületéről ugrom le. Nem túlzok, ha azt mondom, vagy negyvenszer újra kellett venni, és akkor vettem észre, hogy fizikailag nincs bennem félelem”- vázolta ejtőernyős ugrása előzményeit Erdőhegyi Brigitta. Az énekesnőt egy ismerőse győzte meg, próbálja ki, milyen háromezer méter magasból leereszkedni a földre, és mindezt addig tegye, amíg még jó idő van.

„Így esett a választás egy szeptemberi reggelre, amikor kiutaztam a székesfehérvári katonai reptérre, hogy egy amerikai típusú géppel felszálljunk. Húsz percig tartott az út fölfelé. Számomra húsz perc panorámázás volt” – folytatta az énekesnő, aki miután a gép elérte a megfelelő magasságot, egy overallt, és egy szemüveget kapott. A panorámát így foglalta össze: „látható volt a Velencei tó, a Balaton, és a környék”.

„Összekötöttek azzal a fiúval -Gáborral- akivel ugrani készültem. Mindent előre elmondott: most kiugrunk, négy bukfenc következik, majd lassan leereszkedünk a földre. Óriási szél, és légnyomás volt, amikor kiugrottunk. Az első perc kellemetlen volt, az orromon keresztül nem kaptam levegőt, és a nyomást mindenütt éreztem” – részletezte Erdőhegyi Brigitta.

„Ugrás közben azon is gondolkodtam, vajon hogy fogjuk esés közben megtalálni a tévéstábot, amelyik ezt az eseményt megörökíti. Az, hogy pont az orruk elé érkeztünk, számomra egy nagy rejtély” – folytatta a Cotton Club énekesnője, akinek elmondása szerint a földetérés nem volt különösebben nehéz annak ellenére, hogy nagy sebességgel, körülbelül 5 perc alatt leereszkedtek.

„Gábor elmondta, a leérkezés előtt húzzam fel a lábam, így lehuppantam, mint az őszi levelek. Bármikor visszamennék, és újra leugranék” – zárta a szezonnak megfelelő hasonlattal beszámolóját Erdőhegyi Brigitta.