Legyőzte a mellrákot a Maffiózók Carmelája

2004.08.05. 14:15
Edie Falcónál idén év elején diagnosztizáltak mellrákot, amit aztán sikerült legyőznie. Újabb Emmy-díjra jelölték és folytatja a sorozatot.
"Valóban mellrák miatt kezelték, a teljes kezelési folyamat néhány hónappal ezelőtt véget ért, Edie Falco pedig jól van és egészséges" - tájékoztatta a sajtót a színésznő szóvivője. Arra azonban nem tért ki szerdai közleményében, hogy vajon a színésznő alávetette-e magát kemoterápiás kezelésnek vagy sebészi beavatkozásnak.

Színház és forgatás

A New York Post értesülései szerint a betegség továbbterjedését már öt hónappal ezelőtt sikerült megállítani, Falco azóta gyakorlatilag tünetmentes. Miután a 41 éves színésznőt teljesen egészségesnek nyilvánították, folytatta a munkát és a fellépéseket. Novembertől az Oscar-díjas Brenda Blethynnel játszik majd Marsha Norman, Pulitzer-díjas írónő "night, Mother" című darabjában a Broadway-en. A Maffiózók hatodik forgatási évadjában is helyet kapott, ahol már a 2006-os premierre készülve készítik az új epizódokat.

Újabb Emmy-díj jelölés és rövid haj

Múlt hónapban Falco pályafutásának eddigi ötödik Emmy-díj jelölését kapta sorozatbeli teljesítményéért. (Eddig háromszor nyerte el a díjat sorozatbeli alakításáért.) Ugyancsak múlt hónapban ment keresztül egy radikális stílusváltáson: a sorozatban alakított karakteréhez képest - Carmela - meglepő rövid frizurát vágatott.

A Post című lap értesülései szerint az új fazon a rák elleni kezelés eredménye, ám az AP-nek a színésznő cáfolta ezt a kijelentést. "Mindig is rövid hajat szerettem volna" - jelentette ki, megelőzve a további találgatásokat.