Ellen DeGeneres Portia Rossira cserélte barátnőjét

2004.12.15. 12:02
A leszbikusságát nyíltan felvállaló amerikai tévé-komika, Ellen DeGeneres Ringo Starr mostohalányának szerelmét nyúlta le. Portia De Rossival egy zenei díjkiosztón találkoztak, és akkora hatást tettek egymásra, hogy azonnal limuzint béreltek, majd órákra eltűntek.

Ellen DeGeneres felrúgta négy éve tartó kapcsolatát, mert fülig szerelmes lett: új barátnője az Ally McBeal sorozatból ismertté vált szőke szexszimbólum, Portia de Rossi. A leszbikus pár mindkét tagja párkapcsolatban élt: Rossi DegGeneres miatt hagyta el az énekesnő-dalszerző Francesca Gregorinit, aki Ringo feleségének mostohalánya; DeGeneres pedig négy éve élt együtt Alexandra Hedison fotóművésszel, aki pár hete, a botrány kezdetén költözött el közös hollywoodi villájukból.

Szerelem első látásra

A 46 éves tévés színésznő és 31 éves új párja 9 hónappal ezelőtt találkozott először egy fotózáson - mesélte egy közös ismerősük. De Rossi már akkor is azt állította legközelibb barátainak, hogy "ez szerelem volt az első látásra", DeGeneres azonban akkor még ellenállt: hűséges akart maradni Alexandrához, aki mellette állt élete nehéz időszakaiban, és ezzel állítólag az életét mentette meg. December 1-jén azonban a két színésznő barátnőik nélkül futott egymásba a VH1 2004-es díjátadó gáláján Los Angelesben, és a dolgok ettől kezdve megállíthatatlanná váltak.

Szemtanúk szerint a színésznők közt "felizzott a levegő", és hamarosan eltűntek a nyilvánosság elől - mint a PageSix.com informátora elárulta: "a dolgok olyan komolyra fordultak köztük, hogy bevetették magukat egy limuzinba, és aztán órákig autókáztak a városban". A következő nap Rossi elhagyta Gregorinit, arra hivatkozva, hogy őrülten beleszeretett DeGeneresbe, míg a komika is megkérte Hedisont, hogy költözzön el közös házukból.

Kapuzárási pánik és számító tervek

Ellen DeGeneres
Ellen DeGeneres
Egy mindkét párhoz közelálló forrás szerint az elhagyott barátnők, Alexandra és Francesca "mindketten össze vannak törve - egyikük sem számított rá, hogy ez történhet." Természetesen a baráti kört is erőteljesen foglalkoztatják a történtek: sokan úgy vélik, hogy DeGeneres és Rossi már az elmúlt 9 hónapban is találkozgattak titokban, mások szerint Rossi csak számításból jött össze az Amerikában jónevűnek és ismertnek számító leszbikus hírességgelj, hisz DeGeneres előző barátnője, Anne Heche is ezáltal került be a reflektorfénybe.

Egy közeli barát szerint "aki ismeri Ellent, tisztában van vele, hogy kapuzárási pánikban lehet, ezért ejthette Alexandrát egy fiatalabb, szexi szőkeségéért. Jópáran vannak, akik úgy vélik, hogy idővel észhez tér, és nemsokára visszamegy Alexandrához." A New York Daily Post szerint bár DeGeneres kezdeményezte a szakítást, őt magát is erősen megviselték a történtek: állítólag látták őt hisztérikusan zokogni a telefonba egy jónevű szálloda előcsarnokában.

A két színésznő sajtószóvivője nem kívánja kommentálni a bulvárlapok értesüléseit.